Ugrás a tartalomhoz

Nyílt nap a Széchenyiben (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Nyílt napot tartottak a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskolában december 5-én. 

Péter Zoltán igazgató az iskola képzési kínálata mellett a gyakorlati oktatásról és a diákok szabadidős lehetőségeiről tartott tájékoztatót az általános iskola végzős diákjainak. Elmondta, a 2018-2019-es évtől kezdve szakgimnáziumi, illetve szakközépiskolai képzésekre nyílik lehetőség az oktatási intézményben. Szakgimnáziumban a gépészet, informatika, turisztika és kereskedelem-marketing, míg szakközépiskolában a gépészeti szakmák mellett kereskedelem és női ruhakészítő szakmákat tanulhatnak a diákok. Az iskolában érettségizők egyéves szakirányú technikusi képzésben vehetnek részt, míg azok, akik gimnáziumi érettségit szereztek, két év alatt juthatnak szakmához.

GYAKORLAT A gyakorlati képzés alapjainak elsajátítását 9. évfolyamon minden szakmában az iskola biztosítja a tanulóknak. Ezt követően a 10. évfolyamtól a Mezőkövesden és térségében működő cégek, vállalatok és kereskedelmi egységek foglalkoznak a diákok gyakorlati képzésével. 
– Úgy gondolom, az iskola befejezését követően, ha a végzett tanulóink közül mindenki dolgozni szeretne, akkor a 90%-uk el tudna helyezkedni a szakmájában Mezőkövesden. Olyan nagy mértékű a szakemberhiány, hogy akár több 100 embert is fel tudnának venni a helyi cégek és vállalkozások, ráadásul több cég is komoly fejlesztésekre készül, így nekik további szakemberekre lesz szükségük – mondta Péter Zoltán igazgató, aki hozzátette, hogy nagyon jó és szoros kapcsolatot ápolnak a helyi vállalkozásokkal. 
A tájékoztató után a diákok meglátogatták az iskolában található tanműhelyeket. Többek között az informatika, az autószerelő, a gépészeti és a szabó tanműhelyt tekintették meg. Ezt követően a kiállító cégek képviselőitől tájékozódhattak a gyakorlati helyekről és munkalehetőségekről.

JELENTKEZÉS Az iskola nem tart központi felvételi vizsgát, így az általános iskolások 6. és 7. év végi, valamint 8. félévi eredményeit számítják be a felvételi alkalmával. Azok, akik lemaradtak a nyílt napról, az iskola honlapján és facebook-oldalán találhatnak bővebb információkat az oktatási intézményről és képzési kínálatáról.

B. K.

Kapcsolódó hírek