Ugrás a tartalomhoz

Nyílt nap a gimnáziumban

Mezőkövesd hírei

A 6 osztályos képzésről tájékozódtak a szülők és gyerekek december 5-én a mezőkövesdi gimnáziumban. Az iskola tanulói a Szondi két apródját adták elő, majd Juhász Jánosné bemutatta az intézményt, ezután néhány terembe is benézhettek az érdeklődők.

A nyílt napon Juhász Jánosné tagintézmény-vezető bemutatta az iskolát, a különböző pályázatokat, programokat, rendezvényeket, majd a 6 osztályos képzésről számolt be a jelenlévőknek: – A képzés egyik óriási előnye, hogy 6 év áll a diákok és a tanárok rendelkezésére, hogy megalapozzák a továbbtanulást. Azt gondolom, a tanulók felkészítése a 6 év alatt egyenletesebben, életkorukhoz, sajátosságaikhoz jobban igazítottan, elosztott tananyaggal eredményesebb.
A képzés egyik sajátossága, hogy a 7. osztályban az anyanyelvi órák egy része bontva van. – Az anyanyelvi képzés, a szövegértés, a kommunikáció rendkívül fontos, 8. osztályban pedig a matematika órák lesznek bontva, illetve az idegennyelvi és a természettudományos tárgyak óraszámait növeltük meg – emelte ki Juhász Jánosné, aki hangsúlyozta, a képzésre nincs írásbeli felvételi, a jelentkezési határidő pedig február 15. A jelentkezési lapot az iskola honlapjáról is le lehet tölteni, egy példányt a gimnáziumnak, egyet pedig Győrbe kell elküldeni, a felvételi eljárás április végére fejeződik be. A jelentkezésnél az 5. év végi és a 6. félévi tanulmányi eredményeket kell beírni, az értesítést a felvételizők lakcímére küldik ki.
D. A.

Kapcsolódó hírek