Ugrás a tartalomhoz

Csúnya vereség a rangadón (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Szolnoki MÁV FC - Mezőkövesd-Zsóry SE 4-0 (1-0)

Nagyarányú vereséget szenvedett városunk felnőtt labdarúgócsapata a felsőházi rangadón Szolnokon.
A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 9. fordulójában az ezüstérmes helyen álló tiszaparti gárda vendégeként léptek pályára Jeremiásék október 15-én.

A találkozó első két lövése mezőkövesdi játékosok nevéhez fűződött, ezután a hazaiak vették át az irányítást és két perc alatt kétszer is nagy helyzetbe kerültek. A folytatásban is a vendéglátók akarata érvényesült. Antalék lendületes és kombinatív produkciót nyújtottak, míg labdarúgóink körülményesen, sok hibával játszottak és meglehetősen sokszor elcsúsztak a mély talajú gyepszőnyegen. Csapatunk a visszafogott teljesítmény ellenére a félidő derekán Hamar révén  ziccerbe került, de a góllövőlista vezetője nem találta el a kaput nagy helyzetben. A kövesdi helyzet előtt és után is hazai lehetőségeket láthattak a kilátogató nézők. Az utolsó negyedóra kezdetén Elek szabálytalansága miatt szabadrúgáshoz jutottak a tiszapartiak. A pontrúgást Mundi végezte el a jobb oldalról, és az élesen belőtt labdát Ulviczki vette le középen, majd higgadtan a kapu bal oldalába lőtt a 32. percben. Ezután együttesünk átvette a játék irányítását, de a félidő zárásáig nem sikerült ledolgozni a hátrányt. 

A második játékrész első 10 perce is mezőkövesdi fölényben telt. Bogdányék beszorították ellenfelüket a saját 16-osuk előterébe, de Hamar révén két ígéretes helyzetet is elhibáztak a döntő pillanatokban. A kövesdi lendületet Szepessy törte meg, aki Mundi beadása után bólintott a hálóba az 55. percben. A gól láthatóan megviselte együttesünket, míg a hazaiak ismét fölénybe kerültek. A találkozó 66. percében Irhás szabálytalankodott a kövesdi kaputól mintegy 25 méterre. A pontrúgás mögé Antal állt oda és a középpályás remekül kivitelezett lövésével szemben Szántai tehetetlennek bizonyult. Az utolsó negyedórában a szépítésért küzdő labdarúgóink több lehetőséget is kihasználatlanul hagytak, ellenben a hazaiak gólt lőttek a rendes játékidő utolsó pillanataiban. Németh szerzett labdát a pálya közepén, majd Mundi elé tálalt. A fiatal játékos rövid labdavezetés után laposan a kapuba lőtt, ezzel beállította a 4-0-ás végeredményt. A mérkőzésen teljesen megérdemelt győzelmet aratott a tiszaparti gárda a visszafogottan teljesítő labdarúgóink ellen. Csapatunk legutóbb, több mint 3 évvel ezelőtt, 2008. májusában szenvedett négy gólos vereséget bajnoki mérkőzésen.

Vámosiék továbbra is az 5. helyen állnak a tabellán 15 ponttal. Csapatunk hátránya 6 pont a listavezető Békéscsaba mögött. Lipuszék legközelebb az Újpest B gárdáját látják vendégül. Az összecsapás október 23-án, vasárnap 14.30-kor kezdődik a Városi Sportpályán.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Szolnoki MÁV FC – Mezőkövesd-Zsóry SE 4-0 (1-0)
Szolnok, 300 néző
Játékvezető: Szabó Zsolt (Szalai Dániel, Buzás Dániel)

Szolnok: Tóth Z. – Rokszin, B. Tóth (Vári, 65.), Lengyel (Németh, 81.), Ulviczki – Szepessy, Antal, Papp, Mundi – Kis (Urbán-Szabó, 70.), Szeleczki vezetőedző: Romanek János

Mezőkövesd
: Szántai – Lakatos, Vámosi, Elek, Kaszás – Jeremiás (Palásthy, 72.), Zováth, Irhás, Lipusz (Bogdány, 46.) – Enescu (Husanik, 72.), Hamar vezetőedző: Szabados György

gólok: Ulviczki (32.p), Szepessy (55.p), Antal (66.), Mundi (90.p)
 

Kapcsolódó hírek