Ugrás a tartalomhoz

Juhász László lett az Év Embere

Mezőkövesd hírei

Juhász László lett az Év Embere 2017-ben. A Szent László gimnázium művésztanára dr. Fekete Zoltán polgármestertől vehette át a rangos elismerést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) és városunk önkormányzatának évértékelő ünnepségén január 4-én. 

Dr. Fekete Zoltán ismertette városunk fontosabb eredményeit, beszélt a szociális juttatásokról, a helyi adóbevételek alakulásáról, mellyel kapcsolatban kiemelte, hogy az önkormányzat a 2016-os évhez hasonlóan 2017-ben sem vezetett be új helyi adót és az adók mértékét sem emelte. Ezen kívül a városüzemeltetési tevékenységről, városunk civil szervezeteinek nyújtott támogatásról és a fontosabb városi rendezvényekről beszélt, valamint kitért a nyertes uniós pályázatokra is. 
– A 2016 és a 2017-es évben a 2014-2020-as fejlesztési időszakra kiírt pályázatokra eddig 27 támogatási kérelmet nyújtottunk be, melyből a mai napig 15 részesült támogatásban. Az elnyert támogatás összege meghaladja a 4 milliárd 500 millió 469 ezer Ft-ot – emelte ki dr. Fekete Zoltán.

EREDMÉNYES ÉV Országos, megyei és térségi szempontból is sikeres esztendőt zárt a gazdaság, mondta beszédében Bihall Tamás, a BOKIK elnöke. Kiemelte, hogy a tavalyi 4 százalékos gazdaságnövekedés nagyon komoly teljesítmény.
– Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdasági helyzete stabilizálódott és ebben Mezőkövesd komoly húzó erő, nem véletlen, hogy hét helyi cég is helyet kapott a megyei TOP 100-as gazdasági listán. Ez egy város esetében kiemelkedő eredmény, ugyanis sajnos vannak olyan járások a megyében, ahol egy ilyen cég sincsen – mondta Bihall Tamás, aki hozzátette, Mezőkövesden és térségében jelentősek a beruházások, fejlesztések és bevételek. Örömét fejezte ki, hogy városunkban a tanulófoglalkoztatás keretében 206 diák rendelkezik tanulószerződéssel és az oktatásukban összesen 25 mezőkövesdi és térségében található cég vállal szerepet. 

AZ ÉV EMBERE 2017-ben Juhász Lászlónak ítélte oda városunk képviselő-testülete „Az Év Embere” kitüntető címet. A grémium ezzel fejezte ki köszönetét a matyó kultúra éltetéséért és továbbadásáért végzett eredményes munkájáért. 
– Nagyon büszke vagyok a táncra, az iskolai táncoktatásra, valamint a Matyó Néptáncegyüttesben és a Százrózsás Néptáncegyüttesben végzett tevékenységemre. A tánc nagyon sokat jelent számomra, hiszen sok emberrel találkozhatok, sok barátot szerezhetek, valamint más országokat és kultúrákat is meg lehet ismerni ennek köszönhetően – mondta Juhász László.

NACIONÁLÉ Juhász László az Eszterházy Károly Főiskolán és a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán végzett. A Matyó Néptáncegyüttesben főiskolai évei alatt kezdett táncolni, melynek tagjaként rendszeresen részt vesz bel- és külföldi turnékon. A Matyó Népművészeti Egyesület munkájában is tevékenyen részt vesz. A Szent László gimnázium tanáraként testnevelést és néptáncot oktat. Az intézmény tanulóiból szervezte meg a 2 évig működő Kujtorgó Néptáncegyüttest, majd 2015-ben részben az együttes tagjaiból alapította meg a Százrózsás Néptáncegyüttest. Az általa vezetett csoport a Matyó Néptáncegyüttes utánpótlásaként is működik. Szakkörvezetőként is tevékenykedett, ő vezeti be a Művészeti Tagiskola tanulóit a néptánc rejtelmeibe és rendszeresen szervez táncházakat. 2016-ban az ő rendezésében valósult meg a Matyó Rózsa Ünnepe gálaműsora, továbbá a Kiss Kata Zenekarban is táncol.
B. K.

Kapcsolódó hírek