Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. június 2. (péntek) 16:13 Kármen, Anita névnapja van
 
Kamera fogta fatolvajok

Egy sályi akácos erdő tulajdonosa az előző évek tapasztalatai alapján minden eshetőségre felkészült a hirtelen jött hideg beálltával. 
Éppen ültetvényénél járt, amikor fa reccsenésére lett figyelmes. Digitális kameráját magához véve elindult a zaj irányába.


Mikor meglátta a két serényen gyűjtögető fiatalembert a fák között, a kamerát bekapcsolva odaszólt nekik: "Mit keresnek az erdőmben?!" mire azt a választ kapta "Száraz fát lehet szedni!". Válaszként a tulajdonos közölte, hogy az akácos az ő tulajdona, s nem adott senkinek engedélyt még száraz fa összeszedésére sem. Közben telefonon értesítette a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságot. A kamerát észlelve az egyik elkövető futásnak eredt de még fenyegetőn visszakiabált: "Úgyis megkereslek!". Társa egy darabig tovább szedte a földről a fát és a már korábban összekészített kupachoz hordta, majd gondolt egyet, s ő is elszaladt.

A kiérkező rendőrök a felvétel birtokában adatgyűjtést végeztek, így jutottak el Sz.R. sályi lakoshoz aki elismerte tettét (annál is inkább, mivel ő egyértelműen felismerhető a felvételen), és megnevezte társát is. Lakásán való felkeresését követően R.P.A. is nyilatkozatot tett a cselekmény társtetteskénti elkövetéséről.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lopással megvalósított tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt a két tettenért férfit szabálysértési őrizetbe vette, és gyorsított bírósági eljárás lefolytatása keretén belül bíróság elé állította. A bíróság mindkét elkövetőt 35.000 Ft pénzbírsággal sújtotta.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján
B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda


Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés