Ugrás a tartalomhoz

Gólzáporos döntetlen

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd-Zsóry SE – Újpest B 4-4 (2-2)

Gólgazdag mérkőzésen döntetlent játszott városunk felnőtt labdarúgócsapata.
A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 10. fordulójában a masszív középcsapatnak számító fővárosi együttest látták vendégül Zováthék október 23-án.

A lila-fehér gárda nagyszerűen kezdte a találkozót, miután alig két perc elteltével előnybe kerültek. Egy  szépen kidolgozott helyzet végén Popovicsot ugratták ki a leshatáron. A középpályás rövid labdavezetés után célba vette a kaput és az elvetődő Szántai mellett higgadtan értékesítette a helyzetet. Együttesünk a gól után átvette a játék irányítását és Palásthy  találatával kiegyenlített a 19. percben. A vendégek góllal válaszoltak a kövesdi találatra, miután Popovics beadását Szalai fejelte a hálóba a középkezdést követően, így a fővárosiak azonnal visszavették a vezetést. Négy perccel később Eleket rántották le a 16-oson belül, amiért a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A 11-est Hamar végezte el, de a rosszul helyezett lövést Horváth megfogta, majd a csatár ismétlése is elakadt az újpesti kapusban. A 38. percben Bogdány csapott le egy rosszul hátragurított labdára, majd néhány lépés után a hálóba lőtt.

A második játékrész 52. percében folytatódott a gólparádé. Egy újpesti labdaszerzés után Kovácsot ugratták ki nagyszerű ütemben. A támadó teljesen tisztán vihette a labdát Szántaira, akit szépen kicselezett, majd éles szögből a kapuba lőtt, így ismét előnyhöz jutottak a fővárosiak. Három perc elteltével eldőlni látszott a mérkőzés, amikor is Bognár kapott remek indítást és a középpályás szép mozdulattal lőtte ki a rövid felső sarkot, ennek eredményeként kétgólos előnyhöz jutottak a látogatókat. Együttesünk a hátrány ellenére nem adta fel az összecsapást. Enescu és Palásthy összjátéka után újabb gól született, miután a Paksról igazolt csatár laposan gurított a kapu bal oldalába a 62. percben. Bagiék nagy fölényben játszottak a szépítő találat után és ennek gyorsan meglett az eredménye. A 70. percben Enescu végezhetett el szögletet a jobb oldalról. Az élesen belőtt labdára Hamar robbant be és néhány lépésről értékesítette a lehetőséget, ezzel ismét döntetlenre módosult az állás. A hátralévő időben óriási iramot diktáltak a csapatok és mindkét oldalon több nagy lehetőség alakult ki, de az eredmény már nem változott a lefújásig. A látványos és fordulatokban gazdag mérkőzésen összességében igazságos döntetlen született.

Vámosiék továbbra is az 5. helyen állnak a tabellán 16 ponttal. Labdarúgóink a jövő héten két tétmérkőzésen is pályára lépnek. Elekék szerdán a Magyar Kupa 4. fordulójában a címvédő Kecskeméti TE együttesét látják vendégül. A találkozó október 26-án, szerdán 14 órakor kezdődik a Városi Sportpályán. Bagiék a következő bajnoki találkozójukat a Kazincbarcika vendégeként vívják meg. A megyei rangadó október 29-én, szombaton 14 óra 30 perckor kezdődik az Észak-borsodi városban. 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd-Zsóry SE - Újpest FC B 4-4 (2-2)
Mezőkövesd, 300 néző
játékvezető: Veizer Roland (Berettyán Péter, Medovarszki János)

MSE: Szántai - Nagy (Enescu 55.p), Lakatos, Elek, Kazsás - Bogdány, Zováth, Bagi, Jeremiás - Palásthy, Hamar vezetőedző. Szabados György
 
Újpest: Horváth - Nagy J., Privigyei, Szalai, Petrezselyem - Nagy P., Banai, Popovics - Bognár, Kovács, Zamostny (Kocsis 83.p) vezetőedző: Szlezák Zoltán 

Kapcsolódó hírek