Ugrás a tartalomhoz

Megérdemelt barcikai siker

Mezőkövesd hírei

Kazincbarcikai SC – Mezőkövesd-Zsóry SE 1-0 (1-0)

Egy gólos vereséget szenvedett városunk felnőtt labdarúgócsapata a megyei rangadón. A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 11. fordulójában a 6. helyen álló Észak-borsodi gárdához látogattak az 5. pozícióban tanyázó Hamarék október 29-én.

A találkozó első félidejében a hazaiak játszottak fölényben, ennek ellenére elsősorban mezőnyben folyt a játék, a kapuk ritkán forogtak veszélyeben. Az első félóra végén vezetést szereztek a vendéglátók. Horváth Szabolcs szögletét követően Nyisalovits Donát eszmélt a leggyorsabban és a fiatal hazai játékos közelről bevette Szántai kapuját a 29. percben. A vezetés megszerzése után is lendületben maradtak Toplenszkiék, akik már az első félidőben növelhették volna az előnyüket, de Bene ziccerét Szántai óriási bravúrral kivédte.
A hazaiak a második félidőben is veszélyesebben játszottak és az egész mérkőzésen nagyszerűen futballozó Bene révén két alkalommal is veszélyeztetették a kövesdi kaput, de gólt nem sikerült lőniük. A hajrában előbb Tátrai fejese szállt mellé, míg az utolsó percekben Lipusz és Bogdány előtt is esély nyílt az egyenlítésre. A kövesdi támadók elhibázták a ziccereket, így labdarúgóink vesszőfutása tovább folytatódik.

Együttesünk 11 forduló után a 7. helyen áll a tabellán 16 ponttal. Sivákék legközelebb a Budapest Honvéd MFA gárdáját látják vendégül november 6-án vasárnap. A találkozó 13.30-kor kezdődik a Városi Sportpályán.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Kazincbarcikai SC – Mezőkövesd-Zsóry SE 1-0 (1-0)
Kazincbarcika, 300 néző, játékvezető: Karakó
Kazincbarcika: Szabó Á. – Nyitrai, Toplenszki, Nyisalovits, Horváth Sz. – Fehér, Konate, Kovács P., Tátrai (Kovács B., 75.) – Mbei (Horváth B., 58.), Bene (Badalik, 86.) vezetőedző: Szabó János
Mezőkövesd: Szántai – Zováth, Vámosi, Lakatos, Sivák – Bogdány, Bagi, Irhás (Enescu, 64.), Jeremiás (Lipusz, 68.) – Palásthy (Olasz, 69.), Hamar vezetőedző: Szabados György
Gól: Nyislasovits (29.p)

Kapcsolódó hírek