Ugrás a tartalomhoz

Vereség Orosházán

Mezőkövesd hírei

Orosházi FKSE Alexandra – Mezőkövesdi KC 32–25 (12–12)

Tizedik vereségét szenvedte el a bajnokságban városunk felnőtt kézilabdacsapata. A Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 9. fordulójában két kiesés ellen küzdő gárda mérte össze a tudását a Békés megyei városban október 29-én.

A mérkőzés nagyon döcőgösen indult kézilabdázóink számára, hiszen a nyolcadik percben már 4-1-re vezettek a hazaiak. Együttesünk gondjait tetézte, hogy egy ütközés után megsérült Korsós Ádám, aki ezt követően már nem tudott visszamenni a pályára. Az irányító elvesztése meglepő módon a vendéglátókat zavarta meg, hiszen Bécsiék a félidő közepére megfordították az eredményt.
A folytatásban is a kövesdiek játszottak jobban, ennek köszönhetően Feketéék 2-3 gólos előnyre tettek szert. Némethék a játékrész utolsó perceiben több apró hibát is vétettek támadásban, ráadásul Morva fegyelmezetlensége miatt az MKC emberhátrányba került és ezt kihasználta az Orosháza, így döntetlennel vonultak pihenőre a felek.
A második félidő elején a viharsarki gárda magasabb sebességi fokozatba kapcsolt és ez átmeneti zavart okozott Pallagéknál, ennek eredményeként tíz perc elteltével 22-17 volt az állás. Az MKC ezután megkezdte a felzárkózást és két gólra megközelítette a hazaiakat, viszont 23-21 után egyre több hiba csúszott az MKC játékába, így ismét nőni kezdett a két csapat közötti különbség. Bécsi János a hajrában frissíteni próbált,  de a csapat nem tudott újra felpörögni. A hazai gárda ráadásul kettős emberhátrányban is nagyon jó teljesítményt nyújtott és nem engedte felzárkózni együttesünket. A hajrában Herjeczki több ziccert is megfogott, így az Orosháza megérdemelten nyerte meg a bajnoki találkozót. Az MKC zsinórban a tizedik bajnoki találkozóján maradt pont nélkül, így Feketéék továbbra is az utolsó helyen állnak a tabellán.
Kézilabdázóink két hetes bajnoki szünetet követően a Balatonfüred együttesét fogadják majd hazai környezetben. Az összecsapás november 12-én, szombaton 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Orosházi FKSE Alexandra – Mezőkövesdi KC 32–25 (12–12)
Orosháza, 600 néző, Vezette: Andorka, Hucker.

Orosháza: HERJECZKI — BALDA 6 (1), Kósa, Gazsó 1, Berta 1, Kovács A., Ambrus. Csere: Pajkó (kapus), HARSÁNYI 7, LÁSZLAI 6, DUKIC 6, MAZIC 5, Bali, Raffai. Edző: Füzesi Ferenc.

Mezőkövesd: Tóth K. — LEZÁK 4, MORVA 5, Gyuris 1, Korsós, FEKETE 8, Németh 2. Csere: Pallag (kapus), Nyikes, Bécsi, Rosta M., Molnár, Kupi 5 (4), Barta, Szabó T. Megbízott játékos-edző: Bécsi János.
Kiállítások: 8 perc ill. 2 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/4.

Kapcsolódó hírek