Ugrás a tartalomhoz

TÁJÉKOZTATÓ – KÉMÉNYSEPRőI IPARI MUNKA MEGRENDELÉSÉRE

Mezőkövesd hírei

1. 2018. január elsejétől a klasszikus értelemben vett sormunka csak a társasházakban és a lakásszövetkezeti lakóépületekben kötelező, és a kéményseprő által megajánlott első két időpontban ingyenes.

A tervezett sormunka ütemezett időpontjáról két héttel az ellenőrzés előtt hirdetmény, illetve postaládába dobott értesítő útján kapnak tájékoztatást a társasházi ingatlantulajdonosok. Az értesítés többlakásos, illetve többszintes épület esetén kapualji, jól látható módon elhelyezett hirdetménnyel történik. Az ismételt értesítés – ha az első időpontban az ellenőrzés nem történt meg – címre szóló, tanúk előtt postaládába helyezett, kapura vagy ajtóra ragasztott írásos értesítővel történik, szintén a munka megkezdése előtt legalább 15 nappal.

2. A társasházzá nem alakult, és gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepként be nem jegyzett egylakásos ingatlanok tulajdonosai – zömmel családiház-tulajdonosok – részére a sormunka nem kötelező, de ajánlott. A kéménytulajdonosok vagy kéményhasználók kezdeményezésére a közszolgáltató – közöttük ellátási területén a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve – egy közösen egyeztetett időpontban, a törvényben előírt gyakorisággal, ingyenesen végzi el a felülvizsgálatot. A törvényben megállapított egy, vagy két évnél gyakoribb ellenőrzés – ha azt nem a kéményseprő írja elő – megrendelésnek minősül és költségekkel jár.

Az ingyenes sormunka iránti igényét időpontfoglalással jelentheti be:
– Online a www.kemenysepres.hu/ugyfelszolgalat oldalon az „időpontfoglalás” elektronikus űrlap kitöltésével
 Telefonon a 1818 (9-1-1-es menüpontban)
 Írásban a BM OKF GEK részére címzetten a 1903 Budapest, Pf.: 314. címen
 Személyesen, nyitvatartási időben a megyei ügyfélszolgálati pontokon: Borsod- Abaúj-Zemplén Megyei Ellátási Csoport, címe: 3525 Miskolc Tárkányi Béla utca 15.
 Külföldről a +36 (1) 550 1858 helyi díjszabással hívható telefonszámon.

3. A gazdálkodó szervezetek tulajdonában vagy használatában lévő egylakásos ingatlanoknál a kéményellenőrzés a tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente vagy kétévente kötelező. A kéményseprőipari tevékenységet megrendelésre az alábbi területi kéményseprőipari szolgáltatók végzik, költségtérítés ellenében:

Abakémény Kft.
Főkétüsz Fővárosi Kéményseprőipari Kft.
Kéményseprőipari Kft.
Magyar Kéményseprő Ipari Szolgáltató Kft.
Országos Kémény Ellenőrző Szolgáltató Kft.
Zemplén - Idegenforgalmi Szálloda és Vendéglátó Kft.
Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal

Kapcsolódó hírek