Ugrás a tartalomhoz

A távoli lövések ellen nem volt ellenszer (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd-Zsóry SE - Budapest Honvéd-MFA 3-0 (0-0)

Néhány perc kivételével uralta a mérkőzést a Mezőkövesd, s megérdemelten nyerte meg a Honvéd II. elleni találkozót hazai pályán november 6-án.

Albert Flórián emlékére gyászszünettel kezdődött a találkozó, amelyre a jó idő ellenére meglepően kevesen látogattak ki. A meccsen a kövesdiek kezdték, de az első tíz perc legizgalmasabb eseménye az volt, hogy Urnak cipőt kellett cserélnie. ezt követően megélénkültek az események, Bogdány beadását Palásthy fejelte Vereckei kezébe, majd a többször is hibázó kövesdi védelem hibáit kis híján góllal büntette a fővárosi egylet: előbb Volent ziccerét védte lábbal Szántai, majd Vernes visszahúzott lövése tévesztette el a rövid sarkot. Az első negyedóra végén még Palásthy fordulásból leadott lövése, illetve Vernes próbálkozása járt izgalommal. A mezőkövesdiek eleinte többször veszítettek labdát a középpályán, majd egyre inkább nyomás alatt tartották az ellenfelet, a szögletek pedig rendre veszélyesek voltak. A harmincadik percben, Jeremiás, majd kétszer Bogdány is gólt szerezhetett volna, de egy-egy fővárosi játékosa mindig útban volt, nagy helyzetek maradtak ki ekkor. Hasonlóan Bagi helyzeténél is, Bogdány beadását külsővel továbbította a kapu felé. A 35. percben 22-23. méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutott az MSE, a pontrúgást Vámosi végezte el, a sorfalon megpattanó labda a kapufáról szögletre vágódott. Két perc múlva Jeremiás ziccerét ütötte fölé a Honvéd kapusa. A hátra lévő percekben még egy kispesti szabadrúgás, valamint Jeremiás 7 méterről leadott lövése jelentett veszélyt, Szántai, illetve Vereckei azonban a helyén volt.

A második félidőben ismét a kövesdiek voltak aktívabbak, de ezúttal többet próbálkoztak távolról, s ennek meg is lett az eredménye. Bogdány az 54. minutumban hagyta lepattanni a labdát, majd 30-ról kapásból a léc alá küldte, megszerezve a vezetést a hazai csapatnak. Három perc múlva az újdonsült apukának, Kaszásnak kellett nagyot mentenie a kapu előtt, majd Kostolani tévesztette el 30-40 centivel a célt. A 61. percben Jeremiás centikkel maradt le egy jó indításról, ha eléri, a kapuba gyalogolhatott volna a labdával. Öt perccel később ugyanő balettos mozdulattal, sarokkal tette Hamar fejére a labdát egy beadást követően, a kövesdi csatárt kimozdították egyensúlyából, tizenegyes nem járt érte. A 69. percben Bogdány igyekezett minél jobb lövési pozícióba jutni a 16-os előtt, felrúgták, viszont a labda Husaník elé került, aki 25-ről, kapásból lőtt. Az egyik fővárosi védőn megpattanó labdát vereckei nem érte el, így a szlovák csatár megszerezte a második kövesdi gólt. Néhány percig tartott a nyugalom, majd a 76. percben megélénkültek az események, Enescu eresztett meg jó lövést 20 méterről, majd Bagi Hamarnak szánt passzába léptek bele. Patrik ollózása után a túloldalon Hercegfalvi éles szögből leadott lövését hárította szántai, majd az ellentámadásból Lipusz jutott lövéshez, a labda azonban Bjelkanovic kezéhez ért, ezért pedig járt a büntető. A labda mögé Vámosi állt, s hiába ért még bele a tizenegyesbe Vereckei, a góltól nem tudta megmenteni csapatát. A hátra lévő tíz percben Lipusz, Hamar és Bagi, illetve Vólent is gólt rúghattak volna, de egyiküknek sem sikerült. A kövesdiek lövései mellé, illetve fölé mentek, a honvédos ziccerét Szántai látványos mozdulattal hárította. Az első kövesdi gól  leblokkolta a vendégeket, s sokkal magabiztosabbá tette a kövesdieket. A fővárosiak játékához tartozott még, hogy egy-egy belépőt követően előszeretettel a földön maradtak.

Mezőkövesd-Zsóry SE - Budapest Honvéd-MFA 3-0 (0-0)
Mezőkövesd, 300 néző, vezette: Bognár (Gyürüsi, Aradi)

MSE: Szántai - Ur, Vámosi, lakatos, Kaszás - Bogdány (Lipusz), Bagi, Zováth, Jeremiás (Enescu) - Hamar, Palásthy. Vezetőedző: Szabados György

Honvéd: Vereckei - Sundes, Kostolani, Bjelkanovic, Szala (Fejes) - Czár, Tisza (Hercegfalvi), Lengyel (Baráth), Vernes - Ihrig-Farkas, Volent. Vezetőedző: Vincenzo Mazzeo
Gólok: Bogdány, Husaník, Vámosi (11-esből)
 
 
forrás: kovesdisport.hu

Kapcsolódó hírek