Ugrás a tartalomhoz

Megújult a Borsod Takarék épülete

Mezőkövesd hírei

Ünnepélyes keretek között átadták a Borsod Takarék Takarékszövetkezet felújított épületét október 27-én. 

Az épület ünnepélyes átadóján jelen volt többek között Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős Államtitkára, dr. Fekete Zoltán polgármester, valamint a takarékszövetkezet dolgozói.

Az ünnepségen elsőként Kuzmi István, a takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője köszöntötte a jelenlévőket. A szövetkezet első embere egyebek mellett ismertette a szervezet múltját és felépítését. A Takarékszövetkezet, Mezőkeresztes és Vidéke Takarékszövetkezet néven 1957. március 31-én alakult meg. A szervezet napjainkban 14 kirendeltségi, és 4 betétgyűjtő fiókkal, 1 zálogházzal összesen 19 egységgel üzemel és 2008 óta viseli a BORSOD TAKARÉK Takarékszövetkezet nevet. A szövetkezetnek 1984 óta van kirendeltsége Mezőkövesden. A Takarékszövetkezet 19 egységében és a központban összesen 80 fő foglalkoztatott dolgozik, továbbá 500 fő feletti taglétszámmal működik.

A Borsod Takarék első embere elmondta, hogy a mezőkövesdi kirendeltség épületét márciusban kezdték el felújítani, illetve építeni és a kivitelezési munkálatok októberben fejeződtek be. Az átalakításnak köszönhetően a 21. század igényeinek megfelelő környezetben várhatják jelenlegi és leendő ügyfeleiket. Kuzmi István elmondta, a beruházást teljes egészében önerőből valósították meg. Tállai András államtitkár gratulált a beruházáshoz, amely nemcsak a Takarékszövetkezet dolgozóinak és ügyfeleinek jelenthet örömet, hanem a városnak is, hiszen a mezőkövesdi kirendeltség a város egyik impozáns épületévé vált a felújítás után. A köszöntőket követően az ünnepség fénypontjaként Kuzmi István elnök-ügyvezető, Tállai András államtitkár, valamint dr. Fekete Zoltán polgármester vágta át az ünnepi szalagot, mellyel hivatalosan is átadták a Borsod Takarék Takarékszövetkezet mezőkövesdi kirendeltségének megújult épületét. 

Kapcsolódó hírek