Ugrás a tartalomhoz

Legyen Mezőkövesd és környéke az ország legegészségesebb térsége!

Mezőkövesd hírei

Elkezdődött az Életmódváltók által szervezett „Legyen Mezőkövesd és környéke az ország legegészségesebb térsége!” című mozgalom, valamint a „Győzd le Önmagad” akció cukorbetegeknek szóló ingyenes programja.
A nemes megmozdulás hivatalos megnyitóját 2011. november 11-én rendezték meg a Közösségi Házban.

A mozgalom fővédnöke Tállai András országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium Önkormányzatokért felelős államtitkára. Az Életmódváltók tevékenységének védnöke pedig Dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere, aki egy rövid, de elgondolkodtató beszéddel köszöntötte a megnyitó résztvevőit. Az Életmódváltók alapító tagjai néhány fontos gondolat után át is adták a szót a program mentorának, hiszen a megjelentek leginkább a gyógyulás, az életmódváltás  fortélyaira voltak kíváncsiak.

Az Életmódváltók legfontosabb célja, hogy segítsen rátalálni az egészséges életmód felé vezető útra civilizációnk útvesztőjében. Ennek jegyében mozgalmat indítottak „Legyen Mezőköved és környéke az ország legegészségesebb térsége” címmel.
A mozgalom célja elősegíteni, hogy egészséges emberek éljenek, egészséges környezetben, itt a mezőkövesdi kistérségben!
A mozgalomhoz azok csatlakozhatnak, akik az említett „Egészséges ember, egészséges környezetben” szellemben kívánnak élni és nem restek ezért tenni is!” – emelte ki Pótáné Lázár Mária, az Életmódváltók egyik alapítója.
Céljaik megvalósítását különböző programokkal és akcióinkkal tervezik.
Az egészségmegőrzés jegyében rendszeresen sport-, és szabadidős tevékenységeket, valamint egészséges életmódról, életmódváltásról szóló előadásokat szerveznek (pl. kirándulásokat, túrákat, előadás-sorozatokat, méréseket, bemutatókat, gasztro-programokat, stb.).
Tudjuk, hogy nem csak az egészség megőrzésére kell gondolnunk! A már betegségben szenvedő embertársaink felé is segítő kezet szeretnénk nyújtani különböző akcióinkkal. Tudjuk, hogy közülük sokaknak egyedül nehéz legyőzni testi vagy lelki problémájukat, betegségüket, ezért az „együtt minden könnyebb” szellemében szakértők támogatásával aktívan segítjük őket végig az úton.
Ennek érdekében elindítottuk a „Győzd le Önmagad” akciónkat, mely félévente más-más betegségcsoportot vesz célba.” – mondta el Papp Violetta, az Életmódváltók másik alapítója.
Elsőként a cukorbetegek jelentkezését várták és várják INGYENES programjukra!
A program mentora Sebestény Tamás, a mainzi Johannes Gutenberg Orvostudományi Egyetem Orvostovábbképző Centrumának igazgatója a táplálkozástudomány legújabb kutatási eredményei alapján egyedülálló koncepciót dolgozott ki, amit kizárólag a mezőkövesdi kistérségbe vezet be kooperációban az Életmódváltókkal.
A program magyarországi szakmai képviselője Dr. Ladányi Erzsébet, a Fresenius Medical Care Miskolci Nefrológiai Központ hálózati orvosigazgatója.
A cukorbetegség ellen az úgynevezett Sebestény-féle progresszív módszerrel veszik fel a kesztyűt, mely egy nagyon hatékony program.
Az új program résztvevői gyógyszerek nélkül jelentős állapotjavulást vagy akár tünetmentességet érhetnek el!

Ha csatlakozni szeretne vagy csak kíváncsi a mozgalom, valamint az akció részleteire látogasson el a www.eletmodvaltok.hu weblapra vagy keresse meg e-mailben az Életmódváltókat az info@eletmodvaltok.hu címen vagy a 06-30/9055-458-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek