Ugrás a tartalomhoz

Itthon maradtak a pontok (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd-Zsóry SE – Vecsési FC 3-0 (0-0)

Győzelemmel búcsúzott a hazai pályától városunk felnőtt labdarúgócsapata.
A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 14. fordulójában a sereghajtó Pest megyei gárda látogatott Mezőkövesdre november 20-án.

A találkozó első helyzete Zováth nevéhez fűződik, azonban a középpályás távoli lövése jócskán elkerülte a vendégek ketrecét. A játékrész első felében együttesünk akarata érvényesült, de a mezőnyfölény meddőnek bizonyult, csak ígéretes lehetőségeket, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani Törökék. A félidő derekától feljavult a Vecsés, ennek eredményeként kiegyenlítetté vált a találkozó. A kevés gólhelyzetet hozó játékrészben előbb Vámosi szabadrúgása, majd Olasz 100%-os ziccere okozott izgalmat a vendégek kapuja előtt. A védő lövése a kapufán csattant, míg a támadó próbálkozását a gólvonalról vágták ki a vecsési játékosok.

Fordulás után azonnal előnybe kerültek labdarúgóink, miután egy szép kontratámadás végén Olasz kapott mesteri átadást Enescutól és a támadó az elfekvő Horváth mellett okosan a kapuba lőtte a labdát. A folytatásban Duró József együttese átvette a játék irányítását. A Vecsés gárdája több alkalommal is helyzetbe került, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, igaz a szórványos ellenakciókból a vendégek kapuja előtt is kialakult 1-2 lehetőség. A három pont sorsa a 75. percben dőlt el, amikor is Hamar passzolt Irháshoz, aki Bogdányt hozta játékba és a csereként pályára lépő támadó fordulásból okosan helyezett a bal alsó sarokba. A második gól után felszabadultan futballoztak Vámosiék és ez a hajrában újabb kövesdi találatot eredményezett. A 85. percben Bogdány kapott remek ütemű passzt, melynek köszönhetően egyedül vihette a kapusra a labdát. A csatár jól helyezett lövése a jobb, majd a bal kapufán csattant, azonban a kipattanót Hamar sodorta egy lépésről a hálóba. Hamar Ádám a 8, találatát szerezte a bajnokságban, mellyel kialakította a 3-0-ás végeredményt.

Labdarúgóink a győzelemmel egy helyet előreléptek, így Sivákék jelenleg a 6. pozíciót foglalják el a tabellán 23 ponttal. Lakatosék egy mérkőzéssel az őszi szezon vége előtt 7 pontos hátrányban vannak a listavezető Szolnokkal szemben. Együttesünk az őszi szezonzárón az Egri FC vendégeként lép majd pályára november 26-án, szombaton. A szomszédvárak rangadóját az egri Szentmarjay Tibor Városi  Stadionban rendezik meg Egerben 13 órától.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd-Zsóry SE - Vecsési FC 3-0 (0-0)
Mezőkövesd, 350 néző, játékvezető: Varga (Kelemen, ifj. Varga)

MSE-Zsóry: Szántai - Kaszás, Vámosi, Lakatos, Elek - Irhás (Sivák), Zováth, Enescu, Török (Bogdány) - Olasz D., Palásthy (Hamar). vezetőedző: Szabados György

Vecsés: Horváth G. - Szurkos, Madar, Kovács, Erdei - Dobó (Horváth D.), Zana, Petruska, Bussy - Fritz, Piros. Vezetőedző: Duró József

Gólok: Olasz (49.p), Bogdány (75.p), Hamar (85.p)

Kapcsolódó hírek