Ugrás a tartalomhoz

Felkészülés veszély-, és vészhelyzetekre

Mezőkövesd hírei

Katasztrófa a Galaktikus Birodalomban – így nevezték el az Országos katasztrófariasztási gyakorlatot, melyben Mezőkövesd is rész vett.

Országos gyakorlat keretében katasztrófariasztást adott ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2011. november 21-ére.

Országszerte 2500 sziréna szólalt meg hétfőn este 18 órakor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egész napos gyakorlata alatt. Az országos gyakorlatban Mezőkövesd is részt vett, így rövid ismertetőt hallhattak a résztvevők Dr. Fekete Zoltán polgármestertől és Orosz László polgári védelmi főhadnagy, polgári védelmi irodavezetőtől, melyben egyebek között kiemelték, mely teendők a legfontosabbak egy esetleges veszélyhelyzetben. Ezután városunk 5 helyszínén: az Egri út és a Szomolyai út elején, a Váci Mihály út 1. épületénél, valamint a Vörösmarty út 5. szám alatt szólaltatták meg a jelzőeszközöket. Mindössze 6 másodperces úgynevezett morgatópróbát tartottak (3 másodperces emelkedő, majd 3 másodperces mélyülő hanggal). A cél a szirénák működőképességének ellenőrzése volt. A szirénajelzések hallatán a lakosságnak nem volt teendője.

Kapcsolódó hírek