Ugrás a tartalomhoz

Első a család, első a gyermek

A véleménynyilvánítás fontosságára, a családok és gyermekek védelmére, valamint a közös felelősségre hívta a fel figyelmet Tállai András országgyűlési képviselő december 7-ei sajtótájékoztatóján.

A honatya hangsúlyozta, a Magyar Kormány hivatalba lépése óta kiemelten fontosnak tartja a gyermeket nevelő családok védelmét és támogatását, bevezették a gyermekek után járó adókedvezményt és 2010-hez képest kétszeresére emelték a családoknak jutó támogatásokat.

– Nekünk, magyaroknak, első a család, első a gyermek és nagyon fontos az, hogy a magyar emberek újra kinyilváníthatják véleményüket az egyik legfontosabb kérdésről: a családról. Azért fontos napjainkban erről kiemelten beszélni, mert az ellenzéki pártok ennek az ellenkezőjét gondolják. Hihetetlen dolog történt a közelmúltban: a családtámogatásról szóló konzultációs ívet az MSZP-s Bangóné egyszerűen széttépte a Parlamentben, ezzel semmibe véve az emberek véleménynyilvánítását, nemet mondva a családtámogatásokra – hangsúlyozta a honatya. Tállai András hozzátette, a Magyar Kormány álláspontja továbbra is az, hogy a magyar családokat, a gyermeket nevelő édesanyát, az életüket kezdő fiatalokat támogatni kell és mindazokat az embereket, akiknek nehezebb sorsuk miatt nehezebb a gyermekvállalás: ezekről a kérdésekről szól a nemzeti konzultáció, melyet december 21-ig lehet kitölteni: levélben, vagy online fórumon.

D. A.

Kapcsolódó hírek