Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. június 9. (péntek) 03:12 Félix névnapja van
 
Sajtóközlemény – Elkészült az új orvosi rendelő Mezőkövesden

Lezárult Mezőkövesd Város Önkormányzatának pályázata, amelynek keretében egy új, egészségügyi komplexum épült a városban. A TOP-4.1.1-15-BO1-2016-00024 azonosító számú "Új orvosi rendelő építése Mezőkövesden" című projekt 40,1 millió forintnyi támogatásból valósult meg.


A József Attila út 3. szám alatti orvosi rendelő leromlott állapotú, régi épületét elbontották, a helyére egy, a mai kor igényeit kielégítő új, komplex funkciójú egészségügyi szolgáltató ingatlant építettek. A háziorvosi rendelő mellett egy védőnői tanácsadót is kialakítottak, illetve dietetikus szakrendelés jelenléte is biztosított az épületben. A mintegy 140 négyzetméteren minden olyan épületrészt kialakítottak, amely a betegek számára szükséges: szociális részek, vizes blokkok, szélfogóval ellátott váróterem, külső és belső nyílászárók, energiatakarékos fűtési rendszer. A kivitelező novemberben adta át a beruházást az önkormányzatnak. 

A projekt célja volt a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, az egészségügyi alapellátó-rendszer eredményességének és hatékonyságának, valamint prevenciós funkcióinak fokozása. A fejlesztés hozzájárul a Semmelweis Tervben és az „Egészséges Magyarország 2014-
220” című Egészségügyi Ágazati Stratégiában foglalt célkitűzések megvalósulásához is.

A projekt során összesen bruttó 1.270.000 Ft összegben került sor bútor- és eszközbeszerzésre. Az új rendelőben jövő januártól kezdődik meg a rendelés. 

Kapcsolódó képek:Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés