Ugrás a tartalomhoz

Meggyújtották az első adventi gyertyát (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Beköszöntött az Advent, a várakozás és a felkészülés időszaka. Mezőkövesden idén is közös gyertyagyújtásra invitálták a városiakat Advent első vasárnapján.
Advent, vagyis Adventus Domini magyarul az Úr eljövetele, vagy röviden: Úrjövet. Advent az Úr kegyelemhozó eljövetelére való felkészülés időszaka.

Jézus születésének közeledtét, az Adventot nem csak családunkkal, hanem városi szinten is megünnepelhetjük, így érezve az összetartozást.
Így történt városunkba is. Mezőkövesden gyönyörű műsorral kedveskedtek az általános iskolások az Advent első vasárnapján összegyűlt közönségnek. A megható műsort követően Dr. Berkes László plébános megáldotta a hatalmas adventi koszorút, melyet a Kertbarát Egyesület áldozatos munkájának köszönhet a város. A gyönyörű beszéd közben a koszorún meggyújtották az első gyertyát, mely azt üzeni mindenki számára, hogy elkezdődött a felkészülés időszaka.
A csodálatos műsor és a gyertyagyújtás után mindenkit vendégül láttak egy forró teára vagy forralt borra, a gyermekek pedig szaloncukrot is kaptak ajándékba.
Az Advent sajátos gyakorlatokat hordoz.
Első fontos gyakorlat a csönd, az elmélkedés és az imádság. Foglalkozzunk többet Isten dolgaival, tanításaival- ismerjük meg jobban azt, akit várunk. Legyünk többet csöndben, magunkban. Kerüljük most a hangos helyeket, szórakozásokat. Figyeljük Máriára, imádkozzunk hozzá, vegyünk részt a Roráté, vagyis az adventi hajnali miséken.
Második fontos gyakorlat, hogy valóban készüljünk Jézus eljövetelének ünnepére.
Készüljünk elő családunk karácsonyi liturgiájára. Ajándékainkat a helyes lelkület és szeretet készítse elő és hitelesítse: gondos, személynek szóló kiválasztás, és nem az üzleti szellem a lényeges.
Harmadik jelentős gyakorlat a Bűnbánat, őszintén.
A közelgő Karácsony várakozásában szorgosan, mégis vidáman tisztítsuk ki lelkünket minden szennytől.

Kapcsolódó hírek