Ugrás a tartalomhoz

Trombitás Találkozó városunkban (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Észak-magyarországi Trombitás Találkozót rendeztek városunkban november 25-én. A nagyszabású hangversenynek a mezőkövesdi MÁAMIPSZ Alapfokú Művészetoktatási Intézmény adott otthont.

A nagy hagyományra visszatekintő találkozót tizenkilencedik alkalommal rendezték meg ebben az esztendőben. Településünk 1995 után másodszor adott otthont a hangversenynek. Az eseményen elsőként Mózerné Horga Stefánia tagintézmény-vezető, majd dr. Hajdu András alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Dr. Hajdu András egyebek mellett kiemelte a zene, valamint a zenetanulás fontosságát.
A köszöntőt követően Kovács Kálmán trombitaművész számolt be a Zalaegerszegen megrendezett XII. Lubik Imre Országos trombitaversenyről. A jelenlévők a beszámoló mellett meghallgathatták a korcsoportok győzteseinek előadását. Kovács Kálmán a produkciók meghallgatása alatt hasznos szakmai tanácsokkal látta el a találkozó résztvevőit. A szakember beszámolója után Tóth Balázs trombitaművész koncertjét hallgathatták meg a jelenlévők.

A találkozó délután a zeneiskolai növendékek hangversenyével folytatódott. A programot dr. Fekete Zoltán, polgármester nyitotta meg, aki egyebek mellett kiemelte a Mezőkövesdi Fúvószenekar kulturális életben betöltött kiemelkedő szerepét. A mintegy kétórás koncert során a régió 20 zeneiskolájából érkezett növendékek adtak számot a tudásukról. A tanulók előadásában többek között Csajkovszkij, Mozart, Schubert és Purcell művei csendültek fel. A hangverseny végén a zsűri értékelte az elhangzott produkciókat. "Sok szép és színvonalas előadást hallhattunk a növendékektől, aminek nagyon örülök. Nekünk tanároknak az a feladatunk, hogy a hibákat észrevegyük és azokat kijavítsuk, hiszen a diákok, így tudnak a legjobban előrelépni és fejlődni. Mindenképpen dicséretre méltó a verseny megrendezésének a kezdeményezése, mivel nagyon sok időt és komoly szervezőmunkát igényel egy ilyen nagyszabású hangverseny lebonyolítása. Gratulálok a szervezőknek és fellépőknek, örülök annak, hogy itt lehettem.” - zárta szavait Kovács Kálmán trombitaművész. A Trombitás Találkozón dr. Zobay Béla főiskolai tanár mondott zárszót. A rendezvény ideje alatt a Hangszer- és Zeneműboltnak köszönhetően hangszer- és kotta kiállítást tekinthettek meg a résztvevők az intézményben.

Kapcsolódó hírek