Ugrás a tartalomhoz

Szent Erzsébet-díj átadása (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Papp Veronika családgondozó kapta meg idén az Árpád-házi Szent Erzsébet díjat november 28-án. A Mezőkövesdi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat alapította a díjat 2010-ben. A díjat minden évben egy-egy személynek ítélik oda Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva.

A Szent Erzsébet legendájából eredeztetett díj az irgalmasság és a szolgáló szeretet erényeinek és a díjazottak személyes példájának elismerésére szolgál, hogy az együttérzés, az ellátottakért, rászorulókért érzett felelősség és a tevékeny szeretet egyetemes eszméjét az egyénekben és a közösségekben felébressze és ébren tartsa.

2011-ben az intézmény nyolc szakfeladata közül a gyermekjóléti feladatot ellátó munkatársak közül választották ki a díjazottat. A bizottsági döntés értelmében idén Papp Veronika családgondozó kapta meg a Szent Erzsébet díjat. Papp Veronika hat éve, 2005-től dolgozik családgondozóként a Gyermekjóléti Szolgálatnál és minden nap lelkiismeretesen, szabadidejét sem kímélve dolgozik azért, hogy a gyermekek a lehető legjobb körülmények között nevelkedjenek, nőjenek fel.
Papp Veronikát meglepte, hogy ő vehette át a díjat, amely véleménye szerint nemcsak az ő, hanem az egész gyermekjóléti szolgálat munkáját ismeri el.
A november 28-ai ünnepségen elsőként a mezőkeresztesi Szervita Nővérek Gyermekotthon lakóinak, Szent Erzsébet életét felelevenítő, magas színvonalú előadását tekinthették meg a résztvevők.  Ezt követően Zsák Terézia, a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője mondott köszöntőt. Ezt követően dr. Medvegy János apát mondott ünnepi beszédet.
A felemelő gondolatok után dr. Medvegy János apát, dr. Fekete Zoltán polgármester és Zsák Terézia intézményvezető közösen adta át az elismerést és a vele járó ajándékot  Papp Veronikának.

Kapcsolódó hírek