Ugrás a tartalomhoz

Zajlik a Galéria korszerűsítése

Mezőkövesd hírei

Jó ütemben halad a Városi Galéria felújítása. Az épület tetőfedése mellett már a belső átalakítási munkák terén is nagy az előrelépés. 

Az Önkormányzat „Vonzó és élhető városi környezet kialakítása Mezőkövesden” című pályázatán belül megszépül a Városi Galéria. A Galéria a Magyar Állam és az Európai Regionális Alap támogatásával új, korszerűbb, impozáns külsőt kap. A szakemberek ősszel felvonultak a beruházás helyszínére, ahol elsőként az építés alá eső terület kerítéssel történő lezárása, valamint az épület felállványozása történt meg. Ezután elkezdték a belső bontási munkálatokat, a válaszfalak lebontását, a liftakna helyének előkészítését. Azóta gyors lépésekkel haladnak előre a beruházás megvalósítása érdekében. Az elmúlt három hét során megtörtént a Galéria belső udvarának új közlekedő teherhordó falazatának, koszorújának és födémének az építése, valamint megerősítették a tetőszerkezetet, amely új cserépfedést és ereszdeszkákat és ereszcsatornákat kapott. 

Emellett a kivitelező cég munkatársai beépítették a homlokzati fa ablakokat, elkezdték a lift acéltornyának építését, és felújították a házasságkötő terem parkettaburkolatát. A látványos építkezés mellett a háttérmunkákat, a fűtés, víz, szennyvíz hálózat gépészeti szerelési feladatokat is elvégezték. A Galéria mindkét szintjén az elektromos hálózat védőcsövezése és kábelezése is megtörtént. 
A szakemberek jelenleg a belső udvari homlokzat vakolását, az ereszdeszkázat készítését, a csatorna kiépítését végzik. Folyamatban van mindemellett a vizes helyiségek belső vakolása, a közlekedő rész fölötti tetőszerkezet készítése, cserepezése, valamint a homlokzati vakolatjavítások. Az elkövetkező időszakban befejezik a tetőszerkezet munkálatait, beépítik a hiányzó homlokzati ajtókat. A hátralévő nagyobb feladatok közé tartozik még a helyiségek parkettaburkolat felújítása, a lift beszerelése, a tűzjelző hálózat kiépítése, valamint a homlokzatfestés.
A hideg párás idő hátráltatja a kivitelezést, ez ellen a nyílászárók minél hamarabb beépítése után a fűtéssel lehet majd biztosítani a technológiákhoz szükséges hőmérsékleteket. 

Kapcsolódó hírek