Ugrás a tartalomhoz

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

Mezőkövesd hírei



A lakosság vagyonbiztonsága érdekében a rendőrség 2019. évben is folytatja országos kampánysorozatát "Házhoz megyünk" megnevezéssel.

 

A projekt célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének további növelése érdekében olyan közös tájékoztató kampány indítása, amely hiteles forrásból, szakértőktől származó információk közreadásával segíti a biztonság megteremtését, valamint a megfelelő döntések meghozatalát, továbbá növelni hivatott az állampolgárok önvédelmi képességét.   

2019. július 7-én Mezőkövesd településen a „Városnap” elnevezésű program alkalmából, a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban felállított információs ponton 09.00 órától 12.00 óráig szakemberek látják el tanácsokkal a vagyonvédelemről és biztonságról érdeklődő állampolgárokat. Igény esetén az ingatlanok egyedi biztonsági vizsgálatát is elvégzik.

Az információs pont szolgáltatásai:
♦ speciális vagyonvédelmi prevenciós tanácsadás lakossági igény alapján (áldozatvédelem, családon belüli erőszak, internetbiztonság, drogprevenció), 
♦ ingatlanok helyszíni biztonságvédelmi auditálása, 
♦ vagyonvédelmi bemutató megtekintése, elektronikai és mechanikai eszközök kiállítása,
♦ „BikeSafe”- ingyenes rendőrségi kerékpár-regisztráció a lopások megelőzése céljából.

A BikeSafe program a Rendőr-főkapitányságok közreműködésével a lakosság számára biztosít védelmet, és lehetőséget elveszett / ellopott kerékpárjaink megtalálására és visszaszerzésére egy biztonságos rendszerben történő adatnyilvántartással. A program során a rendőrség díjmentesen regisztrálja a tulajdonos kerékpárját, melyről fotók készülnek, és jelzéssel látnak el, ily módon azonosításra alkalmassá válik. 


Éljen Ön is a lehetőséggel!
 
A kerékpár-regisztráció menete:
– Minden egyes kerékpárról adatlap kiállítására kerül sor az egyedi azonosító elemek rögzítésével. (-márka, modell, szín, évjárat, vázszám, stb.)
 A regisztráció során max. 10 db fénykép készül a kerékpárról.
 A tulajdonos részére kerékpár-regisztrációs kártya kiállítására kerül sor.

A rögzített adatok az országos BIKE Safe digitális rendszerbe kerülnek feltöltésre, ami valamennyi rendőri szerv számára elérhető.

A Bűnmegelőzési Osztály szakemberei sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a következő szikszói helyszínen.

Keressék fel a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság
kerékpár-regisztrációs sátrát.


Helyszín: Mezőkövesd, Kavicsos-tó és Szabadidőpark
Időpont: 2019. július 7. 09.00-12.00 óra

További információkért érdeklődjön elérhetőségeinken!

Kapcsolódó hírek