Ugrás a tartalomhoz

A sport ünnepe

Mezőkövesd hírei

Évzáró Sportgálát rendezett a Mezőkövesd-Zsóry Sportegyesület városunkban. A Városi Sportcsarnokban megrendezett I. Mezőkövesdi Sportgálán a legkisebbektől az öregfiúkig minden korosztály képviseltette magát december 17-én.

A színes programkavalkád délelőtt ovisfocival kezdődött, majd a legkisebbek a szüleikkel játszottak egy jó hangulatú mérkőzést. Az óvodások bemutatkozása után az U7-U9-es, azt követően pedig az U11 és U13-as vegyes csapatok fociztak egymással.
Az U15-ös gyerek és szülő foci után az U17 és az U 19-es gyermekek tesztelhették le tudásukat a szüleik ellen. Az összecsapáson a fiatalos lendület diadalmaskodott a rutin felett, a két korosztályos labdarúgókból összeállított csapat ugyanis 12-9-es arányban győzött.

A délutáni programot az Eger – Mezőkövesd-Zsóry SE utánpótlás edzők összecsapása nyitotta meg. A fordulatokban bővelkedő mérkőzésen már 5-2-re is vezettek a hevesi edzők, de ezután hengereltek a kövesdiek és zsinórban ötször vették be az ellenfél kapuját, melynek köszönhetően a mezőkövesdi szakemberek 7-5-re diadalmaskodtak. A kövesdi és egri öregfiúk derekas küzdelméből a több „fiatallal” felálló hevesi megyeszékhely csapata jött ki győztesen. Az egriek 9-3-ra nyerték meg az összecsapást. A diósgyőri edzők méretes zakót szabtak az egri szakemberekre, miután négyszer helyezték el a labdát a hevesiek kapujába úgy, hogy hátul tökéletesen zárt a DVTK védelme, így a miskolciak kapott gól nélkül hozták le a találkozót. Az egri öregfiúk ellenben visszavágtak a vereségért, ugyanis nagy küzdelemben 3-2-re felülmúlták a diósgyőri öregfiúk csapatát. A mezőkövesdi és diósgyőri szakemberek kiegyenlített mérkőzést vívtak egymással, melyet az 5-5-ös végeredmény tökéletesen tükrözött. A nap egyik főmérkőzésén a Parlament válogatottja lépett parkettre az Mezőkövesdi Önkormányzat képviselői ellen. A gólzáporos mérkőzés végén a parlamenti képviselők ünnepelhettek, miután a hajrában szerzett góllal 6-5-re legyőzték a helyi „erőket”. A találkozót tombolasorsolás követte, ahol értékes nyeremények találtak gazdára. A Sportgála utolsó előtti találkozóján Mezőkövesd-Zsóry SE felnőtt női és férfi gárdája mérte össze a tudását. A gólokban gazdag mérkőzésen kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők. A kispályás bajnokságban nagyszerűen szereplő hölgyek bebizonyították, hogy nem véletlenül állnak ezüstérmes pozícióban a bajnokságban, a 7-7-es döntetlen egyértelműen erről árulkodik. Az I. Mezőkövesdi Sportgála zárómérkőzésén a Mezőkövesd Zsóry SE és a DVTK öregfiú csapatai léptek parkettre. A találkozó méltó lezárása volt az egész napos focitornának hiszen a mérkőzésen minden volt amire egy szurkoló vágyhat: látványos megoldások, hatalmas kapusbravúrok és gyönyörű gólok fűszerezték a rutinos labdarúgók összecsapását. A találkozó ugyan 7-6-os miskolci sikerrel zárult, de szégyenkezésre a kövesdi focistáknak sincs okuk, hiszen ragyogó teljesítménnyel tették föl a koronát az egész napos fociünnepre.

Kapcsolódó hírek