Ugrás a tartalomhoz

Focitorna az ünnepek jegyében

Mezőkövesd hírei

A Sose halunk meg csapatának győzelmével zárult a Xanthi Karácsonyi Focitorna. A Xanthi Gyros Bár szervezésében megrendezett labdarúgótornán 16 csapat indult a Városi Sportcsarnokban december 18-án.

A résztvevő csapatokat négyes csoportokba osztották be a szervezők és a kvartettek első két helyezettje folytathatta szereplését a negyedöntőben. A csoportmérkőzésék során az A jelű négyesben a címvédő Xanthi Gyros Bár csapata szerezte meg az első helyet 7 ponttal, a 6 pontos Árvák, a 3 pontos Jacsó Kft. és az 1 ponttal záró Gang Bang előtt. A B csoportban a többszörös bajnok Golden Boys 100%-os teljesítménnyel, azaz 9 ponttal szerezte meg az első helyet. A négyes második helyén az EKF végzett 6 ponttal, míg a Kultúrbarbárok 3 egységgel, a Bazd Előre FC pedig pont nélkül fejezte be szereplését a viadalon. A C csoport küzdelmei a Cool-Tour FC győzelmével zárultak. Az egerszóláti gárda 7 ponttal végzett a csoport élén, a 4 pontig jutó Barátok közt gárdáját megelőzve. A csoport harmadik és negyedik helyezettje hajszálra azonos eredményt produkált, így a Borsod Kupon és az Aston Villa 2-2 pontot gyűjtve osztozott meg a két kiesést jelentő helyezésen. A D jelű kvartettben a Sose halunk meg csapata mind három mérkőzősét megnyerte és úgy szerezte meg a csoport elsőséget, hogy a három találkozón egy gólt sem kaptak. A Borsodivánka – F-Side ki-ki mérkőzés fordulatokban és izgalmakban bővelkedett. A találkozó végén az ivánkaiak örülhettek, miután 3-2-es sikerükkel és 6 ponttal megszerezték a második továbbjutást érő pozíciót a négyesben. Az F-Side 3 egységgel, míg a Second Tex pont nélkül fejezte be szereplését a focitornán.

A csoportmérkőzések befejezését követően egyenes kieséses rendszerben folytatódott a megmérettetés. Az első negyeddöntőben a Xanthi Gyros Bár óriási küzdelemben 1-1-es döntetlent játszott az EKF-fel. Az idegek harcát az egri főiskolások bírták jobban, akik büntetőkkel 3-2 arányban bizonyultak jobbnak a torna címvédőjénél. Az Árvák -Golden Boys találkozón egyetlen gól született és miután az Árvák csapata szerezte a győztes találatot a többszörös tornagyőztes „Aranyos fiúk” számára is befejeződött a viadal. A Cool-Tour FC- Borsodivánka mérkőzésen a dél-borsodi csapat diadalmaskodott 2-1-re, így a Borsodivánka együttese is csatlakozott az elődöntő mezőnyéhez. Az utolsó negyeddöntőben a Sose halunk meg és a Barátok közt gárdái léptek pályára. Az összecsapás rendes játékideje rengeteg izgalmat, ellenben gólt nem hozott, így 7 méteresek döntöttek a továbbjutásról. A büntetőpárbaj 3-2 arányban a Sose halunk meg csapatának sikerével zárult, így utolsóként ők jutottak a legjobb négy közé.
Az első elődöntőben az EKF csapata villámgyorsan meglépett három góllal a Borsodivánkától és ez az előny kitartott a mérkőzés végéig, így 5-2-es győzelmüknek köszönhetően a főiskolások kvalifikálták magukat elsőként a torna döntőjébe. Az Árvák- Sose halunk meg találkozó lényegesen nagyobb küzdelmet hozott. Az izgalmas, fordulatos összecsapáson 3-2-re a Sose halunk meg együttese győzött. A viadal bronzmérkőzésén mindkét együttes sok helyzetet dolgozott ki, azonban a befejezéseknél a Borsodivánka csapata volt hatékonyabb, ennek eredményeként 3-1-es sikert arattak az Árvák fölött és sikerükkel megszerezték a 3. helyet. A Xanthi Karácsonyi Focitorna döntőjében alig 20 másodperc kellett az első és mint később kiderült mindent eldöntő gólhoz. A győzelmet érő találatot a Sose halunk meg gárdája érte el, így a fiatal kövesdi csapat hódította el az első helyezettnek járó serleget. Az ünnepélyes eredményhirdetésen különdíjban részesült a Borsodivánka csapatát erősítő Csizmadia Tamás, aki 8 találattal megszerezte a viadal gólkirályi címét. A focitornát egy tragédia árnyékolta be, miután az EKF csapatának egyik játékosa a torna helyszínére tartva halálos kimenetelű közlekedési balesetet szenvedett.

A Xanthi Karácsonyi Focitorna végeredménye:

1. Sose halunk meg
2. EKF
3. Borsodivánka
4. Árvák

A torna gólkirálya: Csizmadia Tamás (Borsodivánka)

Kapcsolódó hírek