Ugrás a tartalomhoz

Tállai András lett az Év Embere

Mezőkövesd hírei

Tállai Andrást, a Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkárát, országgyűlési képviselőt választották meg az „Év Emberének” Mezőkövesden.
A 2004-ben megalakított elismerő címet december 29-én az Évértékelő ünnepség keretében vehette át az államtitkár a település polgármesterétől, dr. Fekete Zoltántól.

Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan december végén rendezik meg Mezőkövesden az évértékelő, évzáró ünnepséget, amely keretében összegzik, értékelik a település elmúlt évét, valamint átadják az „Év Embere” elismerő címet. 
Az esemény elején dr. Fekete Zoltán polgármester foglalta össze a 2011-ben történteket. A város első embere kiemelte, hogy a 2011-es év a Megvalósítás éve volt, hiszen az előző ciklusban, a Tállai András vezetett képviselő-testület által elindított és megnyert pályázatok megvalósítása, kivitelezése ebben az esztendőben történtek meg. Ilyen beruházás például a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben megvalósult több mint 1,5 milliárd forint összértékű fejlesztések, a Piaccsarnok megépítése, a Közösségi Ház, a Szent László tér felújítása, a Kavicsos-tó Szabadidőpark kialakítása, a Galéria korszerűsítése, valamint a Bölcsőde épületének felújítása és bővítése. 

Dr. Fekete Zoltán beszédében a fejlesztések mellett méltatta a településen folyó aktív közösségi és kulturális életet, beszámolt a képviselő-testület munkájáról, illetve Mezőkövesd stabil gazdasági helyzetéről. A dél-borsodi település polgármestere összegzésében kitért a jövő év feladataira, a célokra. Ezek között szerepel például, hogy a város igyekszik az elkövetkezendő esztendőkben is minél inkább kihasználni a pályázati lehetőségeket annak érdekében, hogy még komfortosabb legyen a mezőkövesdiek élete. Az önkormányzat a jövőben szeretné kihasználni a megújuló energiaforrások, az energiatakarékosság nyújtotta lehetőségeket, hogy a továbbiakban is stabil gazdasági háttérrel rendelkezzen a település. 
Dr. Fekete Zoltán polgármester értékelő szavai után adták át az Év Embere kitüntetést, amelyet idén a képviselő-testület döntése alapján Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős Államtitkár, a térség országgyűlési képviselője vehetett át. Az elismerést dr. Fekete Zoltán adta át a kitüntetettnek, a település korábbi polgármesterének. 
Mezőkövesd Város Önkormányzata az Év Embere cím odaítélésével köszönte meg Tállai Andrásnak a városért eddig végzett munkáját és az idei évben átadott, Mezőkövesd történetében páratlan mértékű fejlesztések előkészítését, a település támogatását, folyamatos segítését. 
Nagyon megtisztelő számomra, hogy a település, a városvezetés rám gondolt a díj odaítélésekor. Szeretem Mezőkövesdet, szeretek itt élni és mindig teljes szívvel dolgoztam és dolgozok ma is azért, hogy a város továbbfejlődjön.” – mondta Tállai András államtitkár. 
Az ünnepség színvonalát emelte és verssel köszöntötte a díjazottat Nemcsák Károly, a Jászai Mari-díjas színművész, a József Attila Színház igazgatója.

Kapcsolódó hírek