Ugrás a tartalomhoz

A művészet szerelmesei Mezőkövesden

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesden kapott helyet a XXI. Amatőr Artium Országos Hímző- és Iparművészeti Tárlat. 
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati, Közművelődési és Sportintézet, a BAK Képzőművészeti Egyesület, valamint a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus által meghirdetett pályázat anyagainak nagyszabású kiállítása a Közösségi Ház emeleti kiállítótermében nyílt meg 2011. december 21-én.

 

 „Az Amatőr Artium - azaz „a művészet szerelmesei” Országos Képző- és Iparművészeti Tárlat a hazai nem hivatásos alkotóművészek felmenő rendszerű megmérettetése. A megyei közművelődési intézményekkel közösen, háromévente meghirdetett program célja országos szinten – mértékadó és értékadó szándékkal – segíteni az amatőr képző- és iparművészek szakmai munkáját. Célunk, hogy a hétköznapok alkotói a szabadidejük hasznos eltöltésére irányuló művészeti tevékenységüket mind magasabb színvonalon gyakorolhassák.” – olvasható az amart.hu oldalon.

A Mezőkövesden megrendezett országos tárlaton elsőként Budai Erzsébet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógia Szakmai, Szakszolgálati, Közművelődési és Sportintézet igazgatója köszöntötte a résztvevőket.
A kiállítást szakmai szemmel Dóri Éva a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátusának képzőművészeti szakreferense nyitotta meg. A  megnyitó gondolatokat követően a csodás képek gyűrűjében adták át a legjobbaknak járó elismeréseket.
A tárlat darabjai között mindenki meglelheti kedvencét, hiszen találunk ott portrét, csendéletet és pillanat-ábrázolást egyaránt. Érdemes ellátogatni!

Kapcsolódó hírek