Ugrás a tartalomhoz

Szépkorúak karácsonya

Mezőkövesd hírei

Idén is megrendezték az Idősek Karácsonyát Mezőkövesd Város Önkormányzata, a Karitász Mezőkövesdi Szervezete, a Szent László Plébánia, valamint a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat összefogásában 2011. december 22-én.

Mezőkövesd idős embereiért elsőként Ünnepi Szentmisét tartottak a Szent László Templomban, majd színvonalas műsorral kedveskedtek az időseknek a Közösségi Házban. A színházteremben a műsorok előtt Tállai András a Belügyminisztérium Önkormányzatai Államtitkára köszöntötte a megjelenteket. „Tudomásul kell vennünk, hogy a mi életünk, a mi világunk apáink és nagyapáink életével, munkásságával kezdődött. ők építették számunkra azt a jelent, amelyben egy újabb generáció a jövőjét alapozhatja meg. Mindennapi munkánkhoz és a munka becsületének tudományához kell az idős emberek hite, ereje és bátorsága. A szülők és nagyszülők azok, akikhez mindig fordulhatunk, ha problémánk van. ők erőt és útmutatást adnak és a segítségükkel újult energiával mehetünk is tovább. Meg kell becsülnünk és tisztelnünk kell őket.” – mondta el Tállai András.

A megható beszédet követően Dr. Medvegy János apát mondta el ünnepi gondolatait az résztvevőknek. „A szeretet a szavakból és főként a tettekből mutatkozik meg. Szeretetünk abból látszik, hogy hogyan cselekszünk embertársainkkal, szeretteinkkel szemben. Főként karácsonykor van lehetőségünk átgondolni, hogy kellene, hogyan kell viselkednünk, hogy valóban a szeretet vezérelje életünk tetteit.” – emelte ki Dr. Medvegy János.
Az elgondolkodtató szavak után gyönyörű műsornak lehettek részesei a jelenlévők az   Add a kezed lakóotthon és a Mezőkeresztesi Szervita Nővérek Gyermekotthon lakóinak, valamint Farkas Ágnes és a Matyó Nagymama Klub előadásában.

Kapcsolódó hírek