Ugrás a tartalomhoz

Rendőrségi évzárás

Mezőkövesd hírei

Hatékony nyomozások, kevesebb bűncselekmény! Ezek jellemezték a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság 2011-es évét.





A közelmúltban, a téli ünnepi időszakban sajnos kettő fegyveres rablás is történt. Mindkét esetben ugyanazon mezőkövesdi élelmiszerboltban követelték a bevételt felfegyverkezve az elkövetők. Mindkét esetben a pénztáros hölgy ijedtében eleget tett a követelésnek, személyi sérülés szerencsére nem történt. Az elkövető mindkét esetnél elmenekült. Azonban nem sokáig örülhetett egyik rabló sem, hiszen a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Forró Nyomon Üldözőcsoportja azonnal megkezdte az intézkedést. A hatóság eredményes nyomozásának és a szerencsének köszönhetően minkét elkövető kilétét felfedték.
„Első esetben teljesen vakon tapogatóztunk, de a személyleírás és a térfigyelő kamera felvételének köszönhetően sikerült beazonosítani a férfit, aki csavarhúzóval fenyegette meg a dolgozó hölgyet. A „fegyvert” lefoglaltuk, az elkövetőt már előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

Második esetben késsel követelte a pénztár tartalmát az elkövető. Ez a férfi csuklyát viselt, így ismeretlen tettes ellen indítottunk eljárást. Itt egy órán belül sikerült az elkövetőt beazonosítani személyleírás alapján. Mikor az elkövető hazaérkezett a zsákmányból való bevásárlás után, a kollégáim már várták a lakcímén. A nála lévő eltulajdonított bevétel megmaradt részét, a csuklyát, a kést, valamint a táskát le is foglalták.” – mondta el dr. Ongai Péter r.alezredes, kapitányságvezető-helyettes, bűnügyi osztályvezető. Mindkét esetben 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik a rablókat. Ki kell emelni, hogy 2011 nyarán tucatnyi kerékpárt tulajdonítottak el. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság ezekben az esetekben nyomozásokat indított és mára sikeresen felderítették a kerékpárlopásokat. Az elkövető egy füzesabonyi személy, aki 21 db kerékpár lopását ismerte el. Most az orvgazdákat kutatják föl, hogy a kerékpárokat előkerítsék és azok visszakerülhessenek a jogos tulajdonosaikhoz. „Fontos elmondanom, hogy a rendelkezésünkre álló statisztikai adatok alapján a 2011-es év eredményesebb volt nyomozati szempontból, mint a 2010-es év. Mintegy 7%-os csökkenés mutatkozik az ismertté vált bűncselekmények számában a Kapitányság teljes területén. Tájékoztatni szeretném a lakosságot, hogy a mostanában elterjedt pletyka, miszerint pl. hat betörés történt a Sárkány úton Mezőkövesden, teljességgel hamis. A Sárkány úton egyetlen betörésről sem tudunk az elmúlt időszakot nézve. Ismertetni szeretném a betöréses lopások számát: 2010-ben a Mezőkövesdi Rendőrkapitánysághoz tartozó 23 településen összesen 248 eset, 2011-ben 118 eset történt. Azt gondolom, nem szabad fölülnünk alaptalan pletykáknak.” – emelte ki dr. Ongai Péter.

Kapcsolódó hírek