Ugrás a tartalomhoz

Bajzát László lett az év embere

Bajzát Lászlót választották meg az Év Emberének Mezőkövesden december 30-án.  A Városi Galéria dísztermében megrendezett Évértékelő Ünnepséget 2004 óta minden esztendőben megrendezik Mezőkövesden. A Város Önkormányzatának képviselő-testülete szervezésében lebonyolított eseményen részt vett többek között Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára, dr. Fekete Zoltán polgármester, valamint jelen voltak a képviselő-testület tagjai.

Az ünnepségen elsőként dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a résztvevőket. A város első embere beszédében értékelte Mezőkövesd elmúlt egy évének legfontosabb eseményeit. Dr. Fekete Zoltán felsorolta például a legjelentősebb kulturális rendezvényeket, valamint a legkiemelkedőbb sporteredményeket. A település első embere ezt követően említést tett a legfontosabb beruházásokról, melyek között kiemelte, a Szent Imre Tagiskola rekonstrukcióját, továbbá a Széchenyi úti csomópontban, az Eper és az Egerlövői úton megvalósult több százmillió forint értékű útfejlesztéseket. A folyamatban lévő, illetve előkészítés alatt álló beruházások közül kiemelkedik a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő fejlesztése, valamint a rövidesen megkezdődő Városrehabilitációs Program projektje, melynek köszönhetően jelentős mértékben átalakul és megszépül a dél-borsodi település.
A beszédet követően hagyományosan átadták az Év Embere kitüntetést. Mezőkövesd képviselő-testülete 2010-benBajzát Lászlónak ítélte oda a rangos elismerést.
A Kövesdi Vasemberként is ismert sportember 1993-ben kezdte el sportolói pályafutását amatőr versenyzőként, majd 2000-től profi szinten folytatta tevékenységét. Bajzát László számos extrém feladatot hajtott végre és több rekordot állított fel az elmúlt években.
A sokoldalú sportoló többek között átúszta matyó ruhában a Balatont, jó néhány alkalommal teljesítette a Bécs-Budapest maratont és évek óta rendszeresen úszik a Kavicsos-tó jeges vízében. A lista természetesen korántsem teljes, hiszen a felsoroltakon túl számos jelentős sportteljesítmény fűződik a nevéhez. Bajzát László 2002-ben átúszta a Boszporuszt, míg 2010. szeptember 21-én első magyar tűzoltóként a Gibraltári-szorosban mintegy 20 km-es távot teljesített és ezzel közel egy évtizedes álma valósult meg. Az embert próbáló feladatok teljesítésének köszönhetően Bajzát László nevét országszerte, sőt az országhatárokon túl is megismerték az elmúlt években. A sportember dr. Fekete Zoltán polgármestertől vehette át a rangos elismerést.
Az Évértékelő Városi Ünnepséget a Mezőkövesdi Hang-Stúdió Egyesület tagjainak, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanárainak, valamint Dienes Jánosnénak a magas színvonalú produkciója színesítette.

Kapcsolódó hírek