Ugrás a tartalomhoz

Arany és bronz termett (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Nagyszerűen szerepeltek a Mezőkövesd Zsóry SE utánpótlás csapatai a Zsóry Kupán. Az U17-es gárda bronzérmet, míg a 19 évesek aranyérmet szereztek a rangos felkészülési teremtornán.

A Városi Sportcsarnokban megrendezett eseményen a két korosztályban összesen 10 együttes vett részt január 14-én. A házigazda Mezőkövesd Zsóry SE utánpótlás csapatai mellett Tiszaújváros, Salgótarján, Debrecen és Kazincbarcika korosztályos együttesei mérték össze a tudásukat. A 17 éves gárdánk rosszul kezdte a tornát, hiszen Szabó László tanítványai a nyitó összecsapáson 6-4-es vereséget szenvedtek a tiszaújvárosi fiataloktól. Csapatunk a második találkozóján is pont nélkül maradt, miután a Kazincbarcika gárdája is két góllal bizonyult jobbnak a kövesdiektől. A találkozót 4-2-re nyerték meg az Észak-borsodiak. A harmadik mérkőzésen viszont kijött a lépés labdarúgóinknak, akik fölényesen 9-2-re múlták felül a Salgótarján gárdáját. Az U17-es korosztályú viadal záró összecsapásán a debreceni labdarúgók sem tudták megállítani a kövesdieket. Csirmazék remek teljesítményt nyújtva 7-3-as győzelmet arattak és ennek köszönhetően megszerezték a bronzérmet. A tornát Kazincbarcika nyerte meg 12 ponttal, a 9 pontos Tiszaújváros, a 6 pontot szerző Mezőkövesd Zsóry SE, a 3 egységet gyűjtő Salgótarján és a pont nélkül záró Debrecen előtt.



U17-es eredmények:

A torna eredményei:
Tiszaújváros-Mezőkövesd 6-4
Debrecen-Kazincbarcika 1-9
Salgótarján-Tiszaújváros 3-5
Kazincbarcika-Mezőkövesd 4-2
Tiszaújváros-Debrecen 3-2
Salgótarján-Mezőkövesd 2-9
Kazincbarcika-Tiszaújváros 12-2
Debrecen-Salgótarján 1-4
Kazincbarcika-Salgótarján 5-2
Mezőkövesd-Debrecen 7-3

U17 végeredmény:

1. Kazincbarcika 12 pont
2. Tiszaújváros 9 pont
3. Mezőkövesd 6 pont
4. Salgótarján 3 pont
5. Debrecen 0 pont

Különdíjak:
Legjobb kapus: Szanyi Dániel István (Kazincbarcika)
Legjobb játékos: Molnár Dávid (Tiszaújváros)
Gólkirály: Csirmaz István 12 gól (Mezőkövesd)


A 19 évesek megmérettetésén kiemelkedően teljesítettek a kövesdi labdarúgók. Elek Norbert gárdája a Salgótarján ellen kezdte meg szereplését. Gallikék imponáló fölénye számszerűen 6-1-es győzelmet eredményezett. Együttesünk a folytatásban sem vett vissza a tempóból, ennek eredményeként a Tiszaújváros gárdáját 9-0-ra, ,íg a debreceni fiatalokat 8-1-re győzte le. A torna záró mérkőzésén a kazincbarcikai focisták néztek farkasszemet Sebéékkel, de ők sem tudták megakadályozni, hogy a házigazdák 100%-os teljesítménnyel söpörjék be a tornagyőzelmet. Lakatosék különösebb megerőltetés nélkül 8-1-re nyerték meg a találkozót, így a mezőnyt fölényesen maguk mögé utasítva lettek aranyérmesek. A megmérettetés ezüstérmese a Salgótarján gárdája lett 9 egységgel, míg a bronzérmet a Kazincbarcika szerezte meg 3 ponttal, a szintén 3 pontos Tiszaújváros és Debrecen előtt.


U19-es eredmények:

Tiszaújváros-Kazincbarcika 2-6
Mezőkövesd-Salgótarján 6-1
Debrecen-Tiszaújváros 3-4
Salgótarján-Kazincbarcika 4-2
Mezőkövesd-Tiszaújváros 9-0
Debrecen-Kazincbarcika 3-2
Tiszaújváros-Salgótarján 2-3
Mezőkövesd-Debrecen 8-1
Debrecen-Salgótarján 2-8
Kazincbarcika-Mezőkövesd 1-8

U19 végeredmény:


1. Mezőkövesd 12 pont
2. Salgótarján 9 pont
3. Kazincbarcika 3 pont
4. Tiszaújváros 3 pont
5. Debrecen 3 pont

Különdíjak:
Legjobb kapus: Bednár Dávid (Salgótarján)
Legjobb játékos: Sebe Attila (Mezőkövesd)
Gólkirály: Fuckler Benjámin 8 gól (Mezőkövesd)


A díjakat, elismeréseket, Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, a Mezőkövesd Zsóry SE társadalmi elnöke, Bocsi Anna, a Mezőkövesd Zsóry SE ügyvezető-igazgatója, Szántai Levente, a felnőtt csapatunk játékosa, valamint Szabó László és Elek Norbert a korosztályos csapatok edzői adták át a csapatoknak és a különdíjasoknak.

Kapcsolódó hírek