Ugrás a tartalomhoz

Látványos átalakulás

Mezőkövesd hírei

Jó ütemben halad a Városi Galéria felújítása. Az Önkormányzat „Vonzó és élhető városi környezet kialakítása Mezőkövesden” című pályázatán belül megszépül a Városi Galéria.

A Galéria a Magyar Állam és az Európai Regionális Alap támogatásával új, korszerűbb, impozáns külsőt kap. A szakemberek ősszel felvonultak a beruházás helyszínére és elkezdték a felújítási munkákat. Elsőként a belső bontási munkálatokat, a válaszfalak lebontását, a liftakna helyének előkészítését végezték el. Majd megtörtént a Galéria belső udvarának új közlekedő teherhordó falazatának, koszorújának és födémének az építése, valamint megerősítették a tetőszerkezetet, amely új cserépfedést és ereszdeszkákat és ereszcsatornákat kapott. Emellett a kivitelező cég munkatársai elkezdték a lift acéltornyának építését és felújították a házasságkötő terem parkettaburkolatát. A kivitelező cég az elmúlt hat hétben sem pihent. 

„Az elmúlt hat hét során elvégeztük a homlokzati burkolatjavítást, valamint megtörtént az udvari erkélyek konzolos megerősítése és díszítése. Az épületen belül elvégeztük az összes fűtési és elektromos vezetékelési munkát, az összes kőművesjavítást. Jelenleg főként az emeleten dolgoznak a kollégák, ahol a meglévő parkettákat már felújítottuk, lelakkoztuk. Most a festési, a gipszkartonkazettás álmennyezet kialakítása van folyamatban. Emellett a meglévő ajtókat is felújítjuk, lefestjük. Az elkövetkezendő hetek feladata a hideg burkolási munkák befejezése, a külső homlokzati festés, valamint az udvar tereprendezése.” – mondta el Fekete Attila építésvezető. 
A meghosszabbított kivitelezői szerződés alapján cégnek február 15-ig kell befejeznie a munkát.

Kapcsolódó hírek