Ugrás a tartalomhoz

Változott a MÁV-START személyes ügyfélszolgálatainak működése

Mezőkövesd hírei

Budapest, 2020. március 19. – A járványügyi helyzet miatt, a Kormány döntésével és a szakemberek javaslataival teljes összhangban a MÁV-START átszervezte és korlátozta a személyes ügyfélszolgálatai működését. A sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében a vasúttársaság arra kéri utasait, hogy jegy- és bérletvásárlás esetén részesítsék előnyben a MÁV applikáció használatát és az e-vonatjegy váltását.  

 

Az utasok és a munkavállalók egészségének védelme érdekében, a személyes ügyfélszolgálatok országosan 2020. március 19-étől korlátozott szolgáltatással és új helyszíneken várják az ügyfeleket. Az eddigi, nyitott pultos ügyfélszolgálati helyszínek helyett, az adott állomás személypénztárában, az erre kijelölt ablaknál történik az ügyfelek fogadása, e pénztárablakok kialakítása alkalmas a fertőzés kockázatának csökkentésére. Az új helyszíneken az ajándéktárgyak értékesítéséére és az önkiszolgáló csomagmegőrzők üzemeltetésére nincs lehetőség, valamint a szegedi és a békéscsabai ügyfélszolgálaton szünetel a helyi autóbuszjegyek értékesítése. A személyes ügyfélszolgálatok többi szolgáltatása továbbra is elérhető.

Az érintett irodák: Keleti pályaudvar, Déli pályaudvar, Székesfehérvár, Győr, Szolnok,  Pécs, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Békéscsaba.
 
A START Klub kártya átvevőhelyként is működő irodák helyett a START Klub kártya átvételére a helyi személypénztárakban van lehetőség. Az átvétel pontos helyéről a helyszínen kifüggesztett tájékoztató ad információt. A már az átvevőhelyen lévő, vagy a jelenleg gyártás alatt álló START Klub kártyákat az átvevőhelyek a 30 napos átvételi időn túl is megőrzik, az érintett utasok azokat a későbbiekben át tudják venni.

Az utasok folyamatosan, a nap 24 órájában fordulhatnak a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatához a +36 (1) 3 49 49 49-es, vagy mobilhálózatról a +36 (20/30/70) 499 4999-es telefonszámon; írásban a https://www.mavcsoport.hu/ugyfelszolgalat/uzenetkuldes címen vagy az eszrevetel@mav-start.hu e-mail címen. Aki teheti, kérjük, személyes ügyintézés helyett válassza inkább ezt a lehetőséget.
 
(Fotó: Szecsődi Balázs)

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.
KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG
Telefon: (06-1) 511-3186 – E-mail: sajto@mav.hu – www.mavcsoport.hu 

Kapcsolódó hírek