Ugrás a tartalomhoz

Pulmonológiai tanácsadás

Mezőkövesd hírei

Új, rendhagyó szolgáltatást kínál a Városi Rendelőintézet az egészségügyben dolgozó kollégáknak, a betegeknek és hozzátartozóiknak.

Február 1-jével egy új kezdeményezés indult el a Rendelőintézetben működő szakrendelések keretében, amely révén az egészségügyi intézmény a lakosság, a betegek felé szeretne nyitni.
A diabetológiai szakellátás keretében már régóta jól működő tanácsadás mintájára a pulmonológiai szakrendelésen is egy hasonló tájékoztató fórumot szeretnének létrehozni a Rendelőintézetben, az egészségügyben dolgozók, valamint a betegek hozzátartozói számára. A tüdőgyógyászaton tapasztalták, hogy sokan, aki inhalatív terápiát alkalmaznak, asztmások, vagy krónikus légzőszervi megbetegedésekben szenvednek, nem tudják megfelelően használni a különböző sprayket, pipákat, így nem érik el a kívánt legjobb hatást, a leghatékonyabb kezelést. Ebből adódott az ötlet, hogy a szakrendelés munkatársai segítségképpen nyissanak a szakdolgozók és a lakosság felé, hogy alkalmanként, időközönként szükség esetén több alkalommal is tanácsadásokat szervezzenek, ahol megtanítják a betegeknek ezeket az eszközöket helyesen használni, valamint egyéb életvezetési tanácsokat, segítséget adjanak nekik az egészségmegőrzés, az állapotmegőrzés érdekében.
Az első ilyen tanácsadást február 28-án fél háromtól rendezik meg a Városi Rendelőintézet tüdőgondozó épületében. Erre és a jövőbeni találkozókra, alkalmakra a szakemberek mind a betegeket, mind a hozzátartozóikat várják, azonban kérik, hogy a helyszínek behatárolt kapacitására, a foglalkozások személyre szabottságára való tekintettel előre jelentkezzenek be ezekre a tájékoztató fórumokra. Az előadásra telefonon időpont kérhető a 49/505-304 telefonszámon hétfőtől csütörtökig 13-15 óra között.

Kapcsolódó hírek