Ugrás a tartalomhoz

Munkával és kenyérrel várták az Éhség-menetet Mezőkövesden

Mezőkövesd hírei

Munkát és kenyeret kínált Tállai András államtitkár, országgyűlési képviselő az MSZP Miskolcról Budapestre tartó éhségmenetének. 






A Mezőkövesdi Fidesz Csoport a város legforgalmasabb csomópontján felállított sátorban, kenyérrel, forró teával és alkalmi munkavállalási lehetőséggel várta az ózdi Tóth Imre által vezetett éhségmenet résztvevőit. 

Tállai András fogadta a menetet és elmondta, hogy aki ma Magyarországon dolgozni akar, azt segíti a Kormány. Példának felhozta, hogy a kormány a mezőkövesdi kistérség számára több mint 411 millió forintot hagyott jóvá, amiből 460 ember foglalkoztatására nyílik lehetőség. 
A munkát, kenyeret követelő, majd 50 fős menetből a mezőkövesdi hómunkát végül 4-en fogadták el, a FIDESZ által felajánlott 30 darab kenyér viszont maradéktalanul elfogyott. 
A helyszínen a munkaszerződés megkötésére is lehetőség volt, a jelentkezők pedig munkavédelmi oktatásban részesültek. Végül kiderült, a négy vállalkozó kedvű tüntetőből csak hárman bizonyultak alkalmasnak a munkavégzésre, ugyanis egyiküknél elszíneződött az alkoholszonda. 
Az államtitkár szerint elképzelhető, hogy többeket a helyszínen végzett szondáztatás riasztotta el a munkavállalástól.

Kapcsolódó hírek