Ugrás a tartalomhoz

Itthon maradt a kupa (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Hazai győzelemmel zárult a városunkban megrendezett Farkas István Emléktorna. A nagypályás felkészülési labdarúgótornán a házigazda Mezőkövesd Zsóry SE mellett, az egyaránt NB III-as Kecskeméti TE II, a Szombathelyi Haladás II és a Várda SE vett részt február 11-én és 12-én.

A kétnapos Emléktorna elődöntő mérkőzései gyászszünettel kezdődtek a tavaly nyáron elhunyt Farkas István emlékére, aki főtámogatója, valamint elnökségi tagja volt a Mezőkövesd Zsóry SE-nek. A torna első mérkőzésén felnőtt labdarúgóink a Kecskemét gárdájával mérték össze a tudásukat. A találkozón nagyon korán, már a 8. percben előnybe kerültek a vendégek, miután egy bal oldali beadást követően a középen teljesen egyedül érkező Csima továbbította higgadtan a labdát Szántai kapujába. A gól után átvette az irányítást együttesünk és ennek gyorsan meglett az eredménye. A 18. percben Olasz csapott le egy indításra, miután a kapujából rossz ütemben kimozduló Marton felett átszállt a labda. A kövesdi támadó három lépésről lőtt a Bács-Kiskun megyei gárda kapujába, így együttesünk ledolgozta a hátrányát. A kecskeméti kapus az esetnél megsérült és nem tudta folytatni a mérkőzést. A félidő további részében nagy iramot diktáltak a csapatok, de főként mezőnyben játszottak a felek, a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben.
A második játékrészben nem változott jelentősen a játék képe, bár a vendégek gyorsan megszerezhették volna a vezetést, de Szántai a közeli lövést bravúrral hárította. Ezt követően többnyire a két 16-os között pattogott a labda, így az eredmény nem változott a lefújásig. Az Emléktorna első mérkőzése büntetőkkel folytatódott. Az idegek harcát csapatunk bírta jobban, így Sivákék a 4-3-as győzelemnek köszönhetően bejutottak a döntőbe.

A viadal másik mérkőzésén a Várda SE és a Haladás II találkozott. Az összecsapáson Nagy Bálint 55. percben történt kiállítása miatt több mint félóráig emberhátrányban játszottak a dunántúliak. A mérkőzés nagy küzdelemben 1-1-es döntetlennel zárult, így a második találkozón is büntetőkkel dőlt el a mérkőzés végkimenetele. A 11-es rúgásoknál a Kisvárdának kedvezett a szerencse, ennek eredményeként a szabolcsi gárda jutott a fináléba.

A felkészülési labdarúgó torna második napjának első mérkőzésén a párharcok vesztesei léptek pályára. A Kecskemét-Haladás mérkőzést a Vas megyei gárda kezdte jobban, melynek köszönhetően 25 perc alatt 2-0-ás előnyre tettek szert. A második félidőben ugyan szépített a Kecskemét csapata, de egyenlíteniük nem sikerült, így végül 2-1 arányban a zöld-fehérek nyertek és megszerezték a bronzérmet.

Ismét büntetők döntöttek

A viadal fináléjában felnőtt labdarúgóink kezdtek jobban, ugyanis Hamar Ádám találatával előnybe kerültek a mieink az első félidőben, így csapatunk előnnyel vonulhatott pihenőre. Fordulás után a szabolcsi gárda előbb egyenlített Fodor révén, majd Bagin találata után már a Várda SE vezetett. Labdarúgóink a bekapott gól után átvették a játék irányítását és Hamar higgadt lövését követően ledolgozták a hátrányt a találkozó hajrájában, így 2-2-vel zárult a mérkőzés. A büntetőrúgások első három körében Szántai minden kisvárdai lövést megfogott, míg a mieink közül Vámosi és Hamar értékesítette a saját 11-esét. A negyedik sorozatban ugyan szépítettek a Hegedüs Tibort is soraikban tudó vendégek, de Jeremiás lövése után a mezőkövesdi játékosok ünnepelhettek, akik győzelmükkel megszerezték a torna első helyét.
Az ünnepélyes eredményhirdetésen különdíjak átadására is sor került. A torna legjobb kapusa kitüntető címet a kecskeméti Verebélyi Konrád kapta meg, míg a legjobb mezőnyjátékosnak a szombathelyi Kalász Milánt választották meg a szervezők. A legjobb hazai játékosnak járó elismerést a döntőben két gólt szerző Hamar Ádám vehette át.

Eredmények:

Mezőkövesd Zsóry SE -Kecskeméti TE II. 1-1 (1-1) büntetőkkel: 4-3

Várda SE – Szombathelyi Haladás 1-1 (0-1) büntetőkkel: 3-2

3. helyért

Szombathelyi Haladás II. - Kecskeméti TE II. 2-1 (2-0)

Döntő:

Mezőkövesd Zsóry SE – Várda SE 2-2 (1-0) büntetőkkel: 3-1

Különdíjak:

Legjobb kapus: Verebélyi Konrád (Kecskeméti TE)
Legjobb mezőnyjátékos: Kalász Milán (Szombathelyi Haladás)
Legjobb hazai játékos: Hamar Ádám (Mezőkövesd Zsóry SE)

Kapcsolódó hírek