Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2022. május 25. (szerda) 21:16 Orbán névnapja van
 

 
TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy városunk területén földi kémiai, ún. melegköddel történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.


A kezelés tervezett időpontja: 2020. augusztus 7. (péntek), napnyugta utáni órákban (20:30 után). 
Pótnapok: 2020. augusztus 8. (szombat), vagy 2020. augusztus 9. (vasárnap), ugyanebben a napszakban.

Érintett helyszínek: Mezőkövesd város közigazgatási területe, beleértve a Zsóry üdülőterületet és Klementina városrészt is.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.
A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A méhészeket kérjük, hogy a fent megjelölt napokon méheik biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket megtenni szíveskedjenek. 

A lakosság részére javasolt intézkedések: 
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vizeket.

Dr. Fekete Zoltán
polgármester 
 Vissza

 

 


Weboldalkészítés