Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. május 30. (kedd) 10:19 Janka, Zsanett névnapja van
 
Startmunka a mezőkövesdi kistérségben (videóval frissítve)

A közfoglalkoztatás új rendszerében március elsején a mezőkövesdi kistérségben is elindul a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás által szervezett startmunka mintaprogram. Ennek keretében 16 településen 309 álláskeresőnek tud a Társulás 8-10 hónapon keresztül, napi 8 órában munkalehetőséget biztosítani (további kb. 150 ember foglalkoztatását az önkormányzatok végzik).


A program célja olyan értékteremtő foglalkoztatás, melynek során a munkanélküliek segély helyett munkabérhez juthatnak. A szakképzést nem igénylő munkáért 71 800, a szakképesítéssel összefüggő tevékenységért pedig 92 000 forintot kereshetnek havonta bruttóban. Feladatuk, hogy hasznos tevékenységet végezzenek, élhetőbbé és lakhatóbbá varázsolják a településeket

Az ellátandó tevékenységek között szerepel a mezőgazdasági földutak és közutak karbantartása, az illegális hulladék-lerakóhelyek megszüntetése, valamint a belvízelvezető rendszerek rendbetétele.

A programban résztvevők bérét, a járulékokat és minden a foglalkoztatáshoz kapcsolódó közvetlen költséget, beruházási, eszköz és dologi kiadást a Belügyminisztérium biztosítja közel fél milliárd forint összegben.

 

 

 Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés