Ugrás a tartalomhoz

Ingyenes parkolás

Mezőkövesd hírei

Díjmentes parkolás az önkormányzat jóvoltából: az ehhez szükséges kártyát két egyszerű lépésben kaphatják meg a kövesdiek.

 Folyamatosan várják az önkormányzat szociális irodájában azokat, akik szeretnének élni a lehetőséggel és térítésmentesen parkolni autójukkal a városban. Ha mezőkövesdi lakóhellyel és érvényes lakcímkártyával rendelkezünk, érdemes benyújtanunk kérelmünket, első körben az önkormányzathoz fordulva. Fontos tudni: saját tulajdonú, illetve üzemben tartott személygépjárművére vonatkozóan – csak természetes személyként –, lakcímenként két járműre, fizető parkolónként és alkalmanként egyórás, a Városi Rendelőintézet mellett pedig kétórás időtartamra parkolhatunk ingyen. Emellett feltétel, hogy a családban a kérelem benyújtását megelőző hónapban az egy főre jutó havi jövedelem ne haladja meg a 285.000 forintot. Ha pozitív elbírálásban részesül kérelmünk – ez 8 napon belül megtörténik –, akkor határozatot kapunk, amivel a VG Zrt.-hez kell mennünk, ott állítják ki számunkra a kártyát. A kiadásnak egyszeri adminisztrációs díja van, bruttó 2000 forint, ebben benne van a kártya és mellé a parkolási idő kezdetének jelzésére szolgáló „óra” is, amelyet a kártyával együtt kell autónk szélvédője mögé tennünk. A kártya egy évig érvényes, természetesen lehet hosszabbítani, az önkormányzatnál újraigénylés után a határozat birtokában a VG Zrt.-nél állítják ki számunkra az új kártyát.

A kitöltendő formanyomtatványt megtaláljuk a www.mezokovesd.hu honlapon az E-ügyfélszolgálat/letölthető nyomtatványok/szociális ügyekkel kapcsolatos nyomtatványok menüpontban, valamint a kérelmet elektronikusan is benyújthatjuk a szocialis@mezokovesd.hu email címre is.

D. A.

Kapcsolódó hírek