Ugrás a tartalomhoz

BALESETMEGELőZÉSI KAMPÁNY

Mezőkövesd hírei

Három nap múlva indul a „Látni és látszani” kampány a Rendőrség és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében. 

Az október 19-től december 16-ig tartó őszi akcióban a hivatalos szervek a kerékpárok, gépjárművek – a megváltozott látási- és időjárási viszonyoknak megfelelő – helyes kivilágítására hívja fel a figyelmet.

A kampány keretében arra is lehetőség van, hogy a személy- és haszongépjárművek vezetői, a motorkerékpárosok a programba bekapcsolódó szervizekben ellenőriztethessék járművük világítási eszközeit, a gumiabroncsok állapotát, valamint a szélvédőt. Az akcióban ingyenes látásvizsgálatot is kérhetnek a sofőrök a regisztrált optikai üzletekben.

A kampány fokozott figyelmet fordít a kerékpárok helyes felszereltségére is. A közlekedés egyik legveszélyeztetettebb résztvevői a biciklisták, hiszen sötétben, rossz, esős, ködös időben megfelelő kivilágítás nélkül szinte észrevétlenül mozognak a forgalomban. Ezért fontos, hogy a kerékpárok az előírásnak megfelelően elől fehér, vagy kadmiumsárga, hátul pedig pirost fényt adó lámpával, valamint legalább az első keréken 2 db küllőprizmával legyenek ellátva. Lakott területen kívül pedig kötelező a láthatósági mellény viselése.

Kapcsolódó hírek