Ugrás a tartalomhoz

Decembertől megállnak az InterCityk

Mezőkövesd hírei

Továbbra is megmarad a Mezőkövesd-Budapest közvetlen utazás lehetősége, a MÁV változtatása decembertől minőségibb és komfortosabb közlekedést eredményez – tájékoztatott Tállai András miniszterhelyettes, térségünk országgyűlési képviselője. 

Számos fejlesztés mellett változásokat is bejelentett a napokban a MÁV, mely több szempontból is érinti régiónkat, ezen belül Mezőkövesdet. Vonalfelújítások, jegyárcsökkentések, továbbá utasbarát szolgáltatások bevezetése mellett első ütemben bő egy hónapos átmeneti időszak kezdődött október 25-én, vasárnap, melynek értelmében decemberig átszállással, mégis változatlan, vagy akár rövidebb menetidő mellett lehet Mezőkövesdről Budapestre vonatozni. 

Mint Tállai András országgyűlési képviselőtől megtudtuk, ezt követően újra el tudunk jutni a fővárosba közvetlen, átszállás nélküli vasúti közlekedéssel városunkból, mivel az év utolsó hónapjától kezdve a Budapest-Miskolc között 2 óránként közlekedő intercitykre Mezőkövesden is fel tudunk majd szállni.

– Mezőkövesd közlekedési kapcsolata a megyeszékhelyekkel, illetve a fővárossal kiemelten fontos, nemcsak a diákok, a családok, hanem a turisták szempontjából is. A Magyar Kormány azon törekvése, hogy a közösségi közlekedés minőségét fejlessze, az utazások feltételei színvonalasabbak legyenek, Mezőkövesd tekintetében újabb pozitív változásokat eredményez: a MÁV illetékeseinek tájékoztatása alapján decembertől az eddigi 2 óránkénti közvetlen budapesti elérés megmarad, csak egy gyorsabb, kényelmesebb és minőségibb szolgáltatáshoz jutnak a térségben élők. Az október 25-től beinduló füzesabonyi átszállásos lehetőségek is szintén elérhetőek lesznek a jövőben – mondta el Tállai András.

Összességében tehát továbbra is biztosított lesz a közvetlen és minőségi budapesti vasúti közlekedés városunkból, emellett új, az IC vonatokra ráhordó autóbuszjáratok indítását is tervezik. Az illetékesek az átmeneti időszakra a lakosság türelmét kérik, és hangsúlyozták, a várható fejlesztésekről és a pontos menetrendről a közeljövőben részletes tájékoztatást fognak nyújtani. (Fotó: MÁV)

B. Á.

Kapcsolódó hírek