Ugrás a tartalomhoz

Visszájára sült a családi bolti lopás Szomolyán

Mezőkövesd hírei

Bolti lopásról érkezett bejelentés a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra, február 20-án.
Az ügyeletes utasítására a Bogácsi Rendőrőrs munkatársai rövid időn belül megjelentek Szomolya településen. A Kossuth úton lévő Privát ABC-ben a rendőri munkát segítette az üzlet biztonsági kamerafelvétele.




Mint kiderült, az üzletben 13.00 óra előtt jelentek meg a helyi lakosú elkövetők. L. F. 34 éves férfi, L. V. 18. éves nő, és két fiatalkorú fiú társa. A pár dkg felvágott és 4 db zsemle vásárlásához képest sok időt töltöttek az üzletben, és viselkedésük is gyanús lett az ott lévő alkalmazottnak. Távozásuk után az eladó észlelte, hogy a bolt hátsó helyiségének polcáról a korábban ott lévő 2 üveg keserűlikőrből az egyik üveg hiányzik. Az üzlet tulajdonosa a biztonsági kamerafelvételt visszanézve látta, hogy az italon felül 2 cs. kávét is elemeltek a polcról, így összesen 3.820 Ft kárt okoztak. A felvételek alapján egyértelművé vált a két felnőtt elkövető kiléte, így a rend őrei a gyanúsítottakat hamar előállították a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra, s meghallgatásukat követően gyorsított bírósági eljárás lefolytatás keretében még aznap este őrizetbe kerültek. 

Az ital eltulajdonításában a két fiatalkorú testvérpárnak is jutott szerep, hiszen a polcról leemelő L. V-t testükkel fedezték, aki így a ruházatába tudta rejteni az árut. E cselekedetükkel az elkövetéshez nyújtott szándékos segítségnyújtással bűnsegédi részesség valósult meg, ezért a rendőrség személyazonosságuk megállapítását követően – fiatalkorú voltukra figyelemmel – törvényes képviselőjük jelenlétében szintén eljárás alá vont személyként hallgatta meg őket.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság szabálysértési hatósága tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt állította Bíróság elé február 23-án a gyanúsítottakat.
A Bíróság döntése alapján L. F., és L. V. tettükért 40.000 - 40.000 Ft  pénzbírság megfizetésére kötelezettek, míg a fiatalkorú testvérpár figyelmeztetésben részesült. 

Mezőkövesdi Rendőrkapitányság 

Kapcsolódó hírek