Ugrás a tartalomhoz

Napi fertőtlenítés a közösségi járműveken

Mezőkövesd hírei

Mától újra naponta fertőtlenítik a MÁV-START vonatait. 

A közösségi közlekedés fenntartása érdekében  – a járványhelyzet alakulása miatt – újra napi szintű fertőtlenítő padlófelmosást és felületpermetezést végeznek a vasúttársaság járművein. Szeptember óta az elővárosi és nemzetközi vonatokon már napi emelt szintű fertőtlenítés volt érvényben, keddtől országosan is visszaáll a napi gyakoriságú fertőtlenítés a MÁV-START összes járatán. 
Ennek keretében a forgalomban lévő több mint 1200 járművön – személy- és motorkocsikon, motorvonatokon mától naponta fertőtlenítő padlófelmosást és felületpermetezést végeznek. Az emelt szintű fertőtlenítés baktérium-, vírus- és gombaellenes fertőtlenítést jelent. 
Emellett heti szinten fertőtlenítik, takarítják az állomásokat, várakozóhelyiségeket is, mindazon helyiségeket ahol az utasok megfordulhatnak. 
A vonatokon túl a Volánbusz is napi szinten fokozottan takarítja az állomásokat és a buszokat, vírusölő szerrel mossa a kapaszkodókat, fertőtlenítőszerrel a padlót. A busztársaságnál országszerte 58 ózongenerátor is gondoskodik a mintegy 6500 jármű fertőtlenítéséről. 
Ezúton is kérik az utasokat mind a vonatokon, mind pedig a buszokon igyekezzenek megtartani a kellő távolságot, illetve az előírásoknak megfelelően az állomásokon, várakozó helyiségekben, illetve a járművön viseljék az orrot és szájat eltakaró maszkot. 
A kiadott sajtóközleményből az is kiderül, hogy november 9-től a Volánbusz 16 megyei jogú városban sűrítette helyi járatait munkanapokon, a reggeli és délutáni csúcsidőszakban. A MÁV-HÉV is a lehető legsűrűbb közlekedést biztosítja a reggeli órákban. (Fotó: MÁV)

Kapcsolódó hírek