Ugrás a tartalomhoz

A dobogó a cél (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Szurkolói ankétot tartott a Mezőkövesd Zsóry SE vezetősége február 24-én. Az eseményen az együttes szimpatizánsai mellett részt vettek az egyesület vezetői és a felnőtt együttes tagjai. Az ankéton elsőként Tállai András társadalmi elnök osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel. A sportvezető elmondta, hogy a gárda egy nehéz szezont tudhat maga mögött, ami az eredményeket tekintve elmaradt az előzetes várakozásoktól.

A társadalmi elnök kiemelte, hogy ettől függetlenül a csapat célja továbbra is a dobogóra kerülés lesz, melyhez minden feltétel adott. Az egyesület anyagilag stabilan áll és a téli átigazolási időszakban sikerült megerősíteni a játékoskeretet. A csapat számára kitűzött cél, hogy a következő évben meghosszabbítsa majd a másodosztályú tagságát, amely az átszervezések miatt a 2013-2014-es bajnokságtól kezdve egycsoportos lesz. Tállai András hozzátette, hogy abban az esetben, hogy ha az együttes bajnoki címet szerez, az egyesület továbbra is vállalja az első osztályú megmérettetést.
Szabados György vezetőedző véleménye szerint sikerült elvégezni a felkészülési időszakra eltervezett munkát. A csapat az alapozás ideje alatt lejátszott edzőmérkőzések első harmadában szépen és eredményesen játszott, majd a kemény fizikális felkészítés meglátszott a teljesítményen, hiszen az együttes tompább és enerváltabb volt ebben az időszakban. Az alapozás utolsó fázisában, ahogy fokozatosan csökkent a fizikai terhelés és a játék, valamint a taktikai elemek gyakorlása került előtérbe, érezhetően felgyorsult a játék, amely eredményességgel is párosult. Szabados György végezetül megkérte a szurkolókat, hogy akkor is álljanak ki a csapat mellett, ha esetleg nem játszik látványosan és eredményesen a gárda, mert akkor van a legnagyobb szükség a drukkerek támogatására és biztatására.
A vezetőedző után bemutatkoztak a télen igazolt labdarúgók. A pályafutását Újpesten kezdő, majd az MTK gárdájában folytató Kákonyi Dániel nagy reményekkel érkezett Mezőkövesdre. A 22 éves középpályás igyekszik jó formában futballozni és a lehető legjobban segíteni a csapatot abban, hogy a kitűzött célokat elérje. A 24 esztendős Szabó Ádám ősszel szintén a Nyugati csoport listavezetőjét, az MTK gárdáját erősítette, de télen az első osztályú bajnoki cím egyik legnagyobb várományosához, a DVSC-TEVA együtteséhez igazolt 4 évre. A védekező középpályás nagyon jó lehetőségnek tartja, hogy egy félévet Mezőkövesden tölthet, hiszen egy sérülést követően térhet vissza tavasszal a pályára és így lehetősége lesz ismét formába lendülni. A 2007-2008-as első osztályú pontvadászatban bajnoki címet szerzett labdarúgó hozzátette, bízik benne, hogy hasznos tagja lesz majd a csapatnak.
A balhátvédként bevethető Kerényi Gábor Salgótarjánból érkezett városunkba, de korábban megfordult az Újpest, a Szolnok, valamint a DVTK együtteseiben is. A labdarúgó szintén jó lehetőségnek tartja a mezőkövesdi szerződést és azon dolgozik, hogy a lehető legtöbbet tudja hozzátenni a csapat teljesítményéhez, illetve eredményességéhez. A szurkolói ankéton szintén bemutatkozott Póti Krisztián, aki egyelőre próbajátékon szerepel Mezőkövesden. A korábban szintén az MTK együttesében futballozó védő és védekező középpályás a Hajdúböszörmény, valamint a Győri ETO gárdájában is szerepelt. A fiatal, nagyon jó fizikai adottságokkal rendelkező játékos egy hétig lesz próbajátékon együttesünknél, a szakmai stáb utána dönt a sorsáról. A sérüléssel bajlódó Haburcsák Bertalan Nyíregyházáról tért vissza, de jelenleg egy makacs talpsérüléssel bajlódik, így az ő csapatba kerülésének időpontja bizonytalan.
A játékosok bemutatását követően a szurkolók osztották meg véleményüket a jelenlévőkkel. A gárda drukkerei a csalódást keltő őszi szereplés ellenére bíznak a csapatban és abban, hogy előre tud lépni a 6. helyről. A szurkolók a továbbiakban is teljes mellszélességgel kiállnak az együttes mellett. Szó esett az esetleges új mezekről, melyről Bocsi Anna, a Mezőkövesd Zsóry SE ügyvezető igazgatója tájékoztatta a szurkolókat. A tervek között szerepel többek között, hogy az óvodás korosztálytól a felnőttekig bezárólag mindenki egységes mezben léphessen majd pályára. A jó hangulatú eseményt kötetlen beszélgetés és disznótoros vacsora zárta.

Kapcsolódó hírek