Ugrás a tartalomhoz

Megállnak az IC-vonatok Mezőkövesden

Mezőkövesd hírei

Tíz IC-járattal érhető el Mezőkövesdről a főváros december 13-tól, az előzetes tájékoztatásnak megfelelően. A változásokhoz igazodva több buszjárat is indul majd. A november 26-án megjelent MÁV-közleményben olvashatóak azok a változások, amelyek városunkat is érintik és amelyeket az új menetrend jelent az utasok számára, több vonalon csúcsidőben is több és gyorsabb vonat közlekedik a pálya- és járműfejlesztések eredményeként. 


 

A közleményből kiderül, Budapest és megyénk között az InterCity-hálózat fejlesztésével gyorsabbá és kényelmesebbé válik az utazás a fővárosba és vissza, új IC-vonatok szállítják az utasokat. Az új Hernád InterCity vonatok kétóránként Budapest és Kassa (Hidasnémeti), az új Zemplén InterCity vonatok Budapest és Sátoraljaújhely között közlekednek, a Hernád-Zemplén IC-k pedig Budapest és Miskolc között egyesítve járnak. Emellett a két nagyváros között javulnak a reggeli és esti utazási lehetőségek is. A Budapest–Füzesabony–Miskolc vonalszakaszon – a Hidasnémetibe, illetve Kassára és Sátoraljaújhelyre közlekedő – IC-k Füzesabony helyett Mezőkövesden fognak megállni, városunkban a vonatokhoz csatlakozó autóbusz menetrendet alakítanak ki. Kora reggel új InterCity is indul Miskolcról Budapestre, este pedig vissza, az üzemidőt meghosszabbító új vonatpár a kövesdi állomáson is megáll. A Hernád-Zemplén IC-vonatokra vásárlás és felhasználás időpontjától független árú, 300 forintos helyjegyet kell vásárolunk. 

A közleményben az is olvasható, hogy a MÁV és a Volánbusz integrációja révén több térségben is összehangolt vasúti és buszos csatlakozások létesültek. December 13-tól új, egyenletesebben ütemezett buszmenetrend is életbe lép, több közvetlen kapcsolat jön létre a kistérségek között, a kövesdi állomáson rendszeres vasúti csatlakozások érhetőek el. Városunkban a Nyíregyháza és Eger között közlekedő autóbuszok InterCity-csatlakozást biztosítanak Budapest irányába. Emellett változik az Eger–Mezőkövesd–Miskolc útvonal menetrendje is, a buszok naponta óránként indulnak és valamennyi járat Mezőnyárád település érintésével közlekedik. 

Kapcsolódó hírek