Ugrás a tartalomhoz

Gyorsabb és több buszjárat

Mezőkövesd hírei

Új Volán menetrend lép életbe december 13-án Mezőkövesd és Sátoraljaújhely térségében. A módosításoknak köszönhetően a legtöbb buszvonalon akár óránként, kétóránként is járhatnak a buszok. 

 
A MÁV és a Volánbusz egységes irányítása révén Mezőkövesd és Sátoraljaújhely vonzáskörzetében is összehangolja az autóbuszjáratait a vasúti közlekedéssel. Ennek következtében átalakították a buszjáratokat, új, ütemes menetrendeket vezetnek be. A módosítások hatására több közvetlen kapcsolat jön létre a kistérségek között, részben az InterCity, részben a személyvonatokhoz hangolt autóbusz-menetrendekkel rendszeressé válik a vasúti csatlakozás Mezőkövesden és Mezőkeresztes–Mezőnyárád vasútállomáson. Mindezen túl az esti és hétvégi időszakokban a nagyobb forgalmú vonalakon több járat közlekedik majd. 

Főbb változások 
Az Eger–Mezőkövesd–Tiszaújváros–Nyíregyháza autóbuszvonalon kétóránként indulnak majd autóbuszjáratok, melyek Tiszaújváros és Mezőkövesd között az M3-as autópályán közlekednek és Mezőkövesden biztosítják a Budapest felé közlekedő InterCity vonatokhoz való csatlakozást. 
Mezőkövesd és Eger között a járatok ezentúl Eger irányába reggelenként 10–15 percenként, napközben jellemzően óránként, délután 30 percenként, míg Egerből Mezőkövesd irányába a délutáni időszakban már 20 percenként indulnak majd. Új elem a menetrendben, hogy a járatok kétóránként Andornaktálya elkerülésével, az M25-ös autóúton közlekednek majd. 
Az Eger–Mezőkövesd–Miskolc útvonalon az autóbuszok egész nap óránként közlekednek, ezáltal Mezőnyárádról, Bükkábrányból, Vattáról és Emődről jelentősen javul Mezőkövesd, Miskolc és Eger elérhetősége. 
A kora hajnali időszakban új járat indul Mezőkövesdről Miskolcra, így az első járat már reggel 4:55-kor Miskolc autóbusz-állomásra érkezik, ezzel biztosítva Mezőkövesdről az eljutást Miskolc távolabbi részeibe. 
Mezőkövesd és Mezőcsát között a buszok délelőtt kétóránként, a többi napszakban óránként indulnak. 
Módosult a Kács–Bükkábrány–Mezőnyárád–Mezőkövesd, valamint a Sály–Bükkábrány–Mezőnyárád–Mezőkövesd autóbuszvonal menetrendje is, amely lehetővé teszi, hogy a kistelepülésen élők számára könnyebben elérhetővé válnak a környező nagyvárosok, valamint a vasúti csatlakozások, átszállások is leegyszerűsödnek. 
A Mezőkövesden megálló InterCity és személyvonatokhoz való csatlakozás biztosítása miatt kismértékben, de módosul a Mezőkövesd–Szentistván, Mezőkövesd–Szomolya, a Mezőkövesd–Cserépváralja, Mezőkövesd–Bükkzsérc, Mezőkövesd–Borsodivánka–Mezőcsát, és Mezőcsát–Tiszakeszi vonalak menetrendje. 
A módosítások következtében Sárospatak és Sátoraljaújhely térségében is új járatok indulnak. 
Az autóbuszos menetrendek a Volánbusz, a vasúti menetrendek pedig a MÁV-csoport honlapjáról letölthetőek. 

 
(Fotó: Volánbusz Zrt.)

Kapcsolódó hírek