Ugrás a tartalomhoz

Fejlődni szeretne Érdi Mária

Mezőkövesd hírei

Spanyolországban, a Kanári-szigeteken edzőtáborozik jelenleg Érdi Mária, aki gőzerővel készül a tokiói olimpiára. A mezőkövesdi vitorlázó Laser Radial hajóosztályban fog elindulni a nyári ötkarikás játékokon.

 

 – Hogy teltek az ünnepek? Mennyire sikerült feltöltődni a karácsonyi szünetben?

– Az egész család együtt volt, ami nálunk nagyon ritka, úgyhogy teljesen feltöltődve tudtam nekivágni az év első edzőtáborának Lanzaroten, január 5-én.
– Mennyi időt töltesz Spanyolországban és mire helyezed a fő hangsúlyt?
– Két hónapot fogunk itt edzőtáborozni és versenyezni, kevés dolog van, amit nem fogunk itt gyakorolni. Reméljük, sokat fogunk futamozni, ami a versenyszituációk gyakorlását segíti elő.
– Ki, vagy kik segítik a munkádat Spanyolországban, illetve az idei évben?
– A szponzoraim (Sennebogen, B+N, Audi Magyarország, MVM SE) mellettem állnak idén is. Az edzőmmel utazom a versenyekre és edzőtáborokra, online tartom a kapcsolatot a fizioterapeutámmal és erőnléti edzőmmel, ami nagyon jól működik. A családom is nagyon sokat segít a felkészülésemben, velük is napi kapcsolatban vagyok.
– Hogyan fog alakulni a programod az edzőtábor után?
– Reméljük, hogy a vírushelyzet meg fogja engedni, hogy elkezdjük a versenyzést márciusban Mallorcán. Ha minden a tervek szerint megy, a júliusi olimpiáig minden hónapban el fogunk indulni egy versenyen. Az olimpia előtt 3 nagy verseny lesz, a spanyol, francia, valamint a japán világkupa.
– Az év legfontosabb versenye a tokiói olimpia lesz. Jelen pillanatban, hogy érzed, mire lehetsz képes Tokióban?
– Jelenleg nem gondolkozom az eredményen. Szeretnék minél többet dolgozni és fejlődni addig. Hogy ez mire lesz elég, Tokióban meglátjuk.
 
(Fotó: facebook.com/sailingolympics)

Kapcsolódó hírek