Ugrás a tartalomhoz

Bérkompenzálás a dolgozóknak, adókedvezmény a munkáltatóknak (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A bérkompenzációról, foglalkoztatási pályázati lehetőségekről tartottak tájékoztatót február 28-án a Közösségi Házban. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja kistérségi munkáltatói fórumot szervezett, hogy tájékoztassa a mezőkövesdi, mezőcsáti kistérségben működő vállalkozásokat, munkaadókat az aktuális foglalkoztatást érintő  változásokról.

A megjelenteket Bollók Zoltán, a Munkaügyi Központ Mezőkövesdi kirendelségének vezetője köszöntőtte. A fórumon elsőként dr. Solymár Gabriella, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal osztályvezetője foglalta össze a munkabérek nettő értékének megőrzését célzó adókedvményeket.
A kifizető, mint munkáltató az őt – az adófizetési kötelezettséget eredményező munkaviszonyra tekintettel terhelő adóból, a szociális hozzájárulási adóból adókedvezményt vehet igénybe, ha a munkabérek elvárt emeléséről szóló kormányrendelet szerint elvárt béremelést minden foglalkoztatottjánál végrehajtja, valamint ezt a béremelést kizárólag a bérek növelésével biztosítja. Azonban az adókedvezmény és a rendelet kapcsán a szankció alóli mentesség között az a különbség, hogy aki csak a dolgozóinak 2/3-ánál alkalmazza a bérkompenzációt, az megfelel a rendelet által előírtaknak, azonban ez esetben a munkáltató nem jogosult az adókedvezményre. Másik különbség a feltételek esetében az, ha csak az előírásoknak akar megfelelni az adott cég, akkor a béren kívüli juttatás 25%-ig beleszámít a bérkompenzációba, azonban az adókedvezmény igénybevételének az esetében a béremelés nem lehetséges béren kívüli juttatás formájában.
A témával kapcsolatban részletes információt az alábbi elérhetőségek egyikén kaphatnak az érintettek:
– http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/modszertani-utmutato-es-ugyfelszolgalat-az-elvart-beremeles-vegrehajtasahoz
– A NAV adóztatási szervének honlapja: www.apeh.hu („Fontos” menüpont)

Új kedvezményt nyújtó kártyák jelentek meg január 1-jétől, az úgynevezett Start Bónusz Kártya és a Rehabilitációs kártya.
A Start Bónusz Kártya 2012. december 31-ig váltható ki. Azok kérhetik a Start Bónusz Kártyát, akik a START BÓNUSZ kártya igénylésének időpontját közvetlenül megelőzően legalább 3 hónapig folyamatosan nyilvántartott álláskeresők voltak, vagy  az a személy, aki a gyermekgondozási segély, a gyermekgondozási díj, a gyermeknevelési támogatás, valamint az ápolási díj folyósításának megszűnését követő egy éven belül kíván foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesíteni, vagy aki a gyermek egyéves korának betöltését követően, e gyermek után igénybe vett gyes folyósítása mellett kíván munkát vállalni. További feltétel, hogy a magánszemély nem rendelkezik másfajta, érvényes start kártyával.
Ez esetben a foglalkoztató a szociális hozzájárulási adóból vehet igénybe részkedvezményt, amelynek mértéke a foglalkoztatás első évében a bruttó munkabérnek, de legfeljebb a minimálbér másfélszeresének 27 %-a.
A Rehabilitációs kártyára az jogosult, aki megváltozott munkaképességű személy, akinek a rehabilitációs hatóság által végzett komplex minősítés szerint foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható, vagy tartós foglalkozási rehabilitációt igényel. Az igénylők körébe tartozik az a személy is, aki III. csoportos rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban, rendszeres szociális járadékban részesült, vagy rehabilitációs járadékban részesül.
A bérkompenzációról, annak munkaügyi ellenőrzéséről és következményeiről pedig Gál Tibor, a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének igazgató-helyettese beszélt, aki kiemelte, hogy a cégeknek nem kötelező a bérkompenzáció, de annak hiányában számos kedvezménytől eshetnek el. Például az a cég, aki nem adja meg a munkavállalók 2/3-ának a bérkompenzációt, az nem indulhat közbeszerezésen, és a központi költségvetésből sem kaphat támogatást. Elmondta, ha az ellenőrzés során hiányosságot találnak, akkor az még munkaügyi bírsággal is járhat.
A fórum harmadik előadásaként a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő pályázatainak támogatási lehetőségről adott rövid összefoglalót Fógelné Kiss Éva, a Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának osztályvezetője.
A tájékoztató keretében a hallgatóság megismerhette a Nemzetgazdasági Minisztérium által a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainka támogatását célzó pályázatát, amely alapján kizárólag hazai forrásból, a Nemzeti Foglalkoztatási Alapból 10 milliárd forint támogatási keretösszeg áll a pályázók rendelkezésére. Ezen keretösszegből országosan 600-800 kis- és középvállalkozásnál várhatóan 5300 – 5500 új munkahely létesíthető, továbbá legalább 10 000 már meglévő munkahely megőrzésére is biztosított lesz.
Burcsik István, a Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgató-helyettese az EU által támogatott TÁMOP 1.1.2. program munkába-helyezési támogatási lehetőségeiről tájékoztatta a jelenlévő vállalkozásokat, cégvezetőket. A 2011. május 1-jétől 2015. július 31-ig tartó programba 12 100 álláskereső bevonását tervezik, melyből 2012. évben 3875 halmozottan hátrányos helyzetű személy munkaerő-piaci helyzetének javítására nyílik lehetőség. A programban azok az álláskeresők vehetnek részt, akiknek a legmagasabb iskolai végzettsége a 8 vagy 10 osztályos általános iskolai végzettség, vagy pályakezdők, illetve a 25. életévüket be nem töltött álláskeresők. Emellett részt vehetnek a pályázatban az 50 életévüket betöltött álláskeresők, az elmúlt 12 hónapban gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban vagy ápolási díjban részesültek. Szintén az érintett csoportba tartoznak a bérpótló juttatásra, illetve foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosultak.
A programokról résztleteket a www.munka.hu internetes oldalon olvashatnak.

Kapcsolódó hírek