Ugrás a tartalomhoz

Továbbra is a gödörben

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry SE – Orosháza FC 1-2 (1-1)

Vereséget szenvedett városunk felnőtt labdarúgócsapata az első hazai mérkőzésén a tavaszi szezonban. A Ness Hungary NB II. Keleti csoportjának 18. fordulójában a 12. Orosházát látta vendégül Szabados György csapata március 11-én.

Együttesünk egy vereség és egy döntetlen után fogadta a csongrádi alakulatot, míg a vendégek a DVSC-DEAC 4-0-lás legyőzése után érkeztek a bajnoki összecsapásra. A találkozót nagy iramban kezdték a csapatok, a kissé mély talaj ellenére nyílt találkozót láthattak a nézők. A kövesdi szurkolók nagy örömére a vezetésre nem kellett sokat várni, miután a 9. percben Kákonyi kiugratását követően Olaszt buktatták vendég védők a 16-os sarkánál, amiért a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Vámosi végezte el, aki ezúttal is magabiztosan értékesítette a lehetőséget. A gól után alig 5 perccel ismét megrezdült a háló, de ezúttal a vendég drukkerek ünnepelhettek, miután egy védelmi hibát kihasználva Szabó emelt szép mozdulattal a menteni igyekvő Szántai fölött a kapuba. A gól után is lendületben maradtak a csapatok, azonban újabb találat nem született a szünetig, így döntetlennel vonultak pihenőre a felek.
A második játékrészben is nagy elánnal küzdött mindkét gárda, azonban a látogatók előtt adódtak komolyabb lehetőségek a gólszerzésre. Az eredmény a játékrész derekáig nem változott, ekkor viszont ismét a vendégek örülhettek, miután Milenkovic fejese talált utat a mezőkövesdi kapuba a 66. percben. A bekapott gól láthatóan megfogta együttesünket, akik a folytatásban sok hibával játszottak ezért Bagiék nem tudták a saját kapujuk elé szorítani az ellenfelüket. A félidő második felében Hamar és Husanik lövése jelentett gólveszélyt az orosházi térfélen, de a gólvonalon nem sikerült átjuttatni a labdát. A mérkőzés hajrája mozgalmasan alakult. Az összecsapás utolsó előtti percében egy szabálytalanságot követően Kaszás kapta meg a második sárga lapját, amiért a kövesdi játékos a kiállítás sorsára jutott, majd Bogdány fejese okozott komolyabb veszélyt, de a labda a jobb oldali lécen csattant a 90. percben. A szöglet utáni kavarodásban Kákonyi, valamint Milenkovic csúnyán összefejelt és hosszas ápolást követően mindkét játékost kórházba kellett szállítani.

Együttesünk a vereség ellenére továbbra is a 8. helyen áll a tabellán 24 ponttal. Az élen álló Szolnoktól és Békéscsabától immár 12 ponttal vannak lemaradva labdarúgóink. Bogdányék a három tavaszi mérkőzésük közül kettőt pont nélkül zártak, míg a legutóbbi öt bajnoki találkozón megszerezhető 15 pontból mindössze négyet tudtak begyűjteni. Csapatunk legközelebb az ezüstérmes pozícióban álló Békéscsaba gárdájához látogat. Az összecsapás március 17-én, szombaton 15 órakor kezdődik a Békés megyei városban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd-Zsóry SE – Orosháza FC 1-2 (1-1)
Mezőkövesd, 600 néző. Játékvezető: Karakó (L Tóth, dr. Kulcsár)
Mezőkövesd Zsóry SE: Szántai – Kaszás, Lakatos, Vámosi, Kerényi – Kákonyi, Bagi (Husanik, 72.), Szabó Á. (Irhás, 78.), Jeremiás (Bogdány, 64.) – Olasz, Hamar vezetőedző: Szabados György.
Orosháza FC: Molnár – Varga R., Futaki, Szűcs (Szabó N., 46.), Randelovic – Kerepeczki, Ács (Juhász, 85.), Petneházi, Végh – Milenkovic, Szabó T. (Tóth F., 75.) vezetőedző: Major László
Gólok: Vámosi (10. perc 11-esből), illetve Szabó (14. perc), Milenkovic (66. perc)
Kiállítva: Kaszás (Mezőkövesd) a 90. percben

Kapcsolódó hírek