Ugrás a tartalomhoz

Kupagyőztes MKC

Mezőkövesd hírei

A Mezőkövesdi KC felnőtt csapat nyerte meg a Dobó Kupa- 12. Marton János Emléktornát. A Heves Megyei Kézilabda Szövetség által kiírt kétnapos nemzetközi viadalon két csoportban összesen nyolc csapat vett részt január 22-én és 23-án. Az A csoportba a Szatmárnémeti, a Tatai HAC, a Dunaferr SE és az Orosháza FKSE csapata nyert besorolást, míg a B jelű kvartettben a Mezőkövesdi KC mellett a Magyar ifjúsági válogatott, a Kassa HC, valamint a Váci KSE együttese lépett pályára.

 A hagyományoknak megfelelően szombaton Egerben, míg vasárnap városunkban bonyolították le a torna mérkőzéseit. A Heves megye székhelyén megrendezett nyitómérkőzésen 31-27-es győzelmet arattak kézilabdázóink, míg a Kassa elleni összecsapás 21-21-es döntetlennel zárult. A csoport másik két találkozóján az ifjúsági válogatott 23-23-as döntetlent játszott a Kassával, míg a Vác együttese magabiztos, 33-23-as sikert ért el U19-es nemzeti csapatunk ellen. Az A csoportban Tata 25-24-re legyőzte a Dunaferrt, míg az Orosháza-Szatmárnémeti mérkőzés 26-26-ra végződött. A második fordulóban előbb Szatmárnémeti 30-27-re legyőzte a Dunaferrt, majd az Orosháza 29-21-re győzött a Tata ellen.
A csoport zárófordulóját és a helyosztókat Mezőkövesden rendezték meg a torna második napján. Az A csoportban Szatmárnémeti 32-25-re nyert a Tata ellen és miután a Dunaferr 30-26-ra diadalmaskodott az Orosháza ellen, a Szatmárnémeti végzett az első helyen, az Orosháza, Tata és Dunaferr előtt. A B csoportban a Vác gárdája 29-25-re nyert a Kassa ellen, majd az MKC 33-27-re legyőzte az ifjúsági válogatottat. A kvartettet az MKC nyerte meg a Vác, a Kassa és az U19-es válogatott előtt.
A nemzetközi viadal a csoportmérkőzések után a helyosztókkal folytatódott. A 7. helyért megrendezett összecsapást a Dunaferr 36-26-ra megnyerte nemzeti csapatunk ellen, míg az 5. helyet Kassa szerezte meg a Tata ellen aratott 27-26-os győzelmének köszönhetően. A bronzmérkőzés az Orosháza sikerével zárult, miután a viharsarki gárda 26-23-ra legyőzte a Vácot. A fináléban Bécsiék végig jó teljesítményt nyújtottak és teljesen megérdemelten 24-20-ra múlták felül a Szatmárnémeti együttesét, így Feketéék megnyerték a rangos megmérettetést.
 Az ünnepélyes eredményhirdetésen különdíjak is gazdára találtak.
Legjobb kapus: Nikola Knezevics (Orosháza FKSE)
Gólkirály: Pásztor Ákos (Dunaferr SE, 41 gól)
Legsportszerűbb csapat: Tatai HAC
Legjobb ifjúsági korú játékos: Szabó Tibor (Magyar Ifjúsági Válogatott)
Legjobb mezőnyjátékos: Fekete László (Mezőkövesdi KC)
A díjakat, elismeréseket, ifj. Marton János, dr. Fekete Zoltán polgármester, Vizes Lajos, a Heves Megyei Kézilabda Szövetség főtitkára, valamint Rosta István az MKC vezetőedzője adta át.

Kapcsolódó hírek