Ugrás a tartalomhoz

Véber György a kispadon (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Véber György lett a Mezőkövesd Zsóry SE felnőtt csapatának új vezetőedzője. A rutinos szakember Szabados Györgyöt váltotta a kispadon.

A Mezőkövesd Zsóry SE elnöksége, a csapat sikertelen szereplése miatt, közös megegyezéssel szerződést bontott Szabados György vezetőedzővel. Mint ismert Szabados György az október 1-jén lejátszott Dunakanyar-Vác – Mezőkövesd (1-1) találkozó után érkezett városunkba. A szakember irányításával 12 bajnoki mérkőzésen 12 pontot gyűjtöttek labdarúgóink, de ezen belül a legutóbbi öt találkozón mindössze egy pontot szereztek Sivákék.

A klub vezetősége március 21-én állapodott meg Véber Györgyel, a Lombard FC Pápa korábbi vezetőedzőjével, így március 22-étől a fiatal szakember irányítja a felnőtt csapat szakmai munkáját. A két fél megállapodásának értelmében a kontraktus 2013. június 30-ig szól.


Az új szakember

A 42 esztendős Véber György Szegeden kezdte labdarúgó pályafutását, később  a Győri ETO-ban, az Újpest és a Tatabánya csapatában játszott. A fővárosi gárda tagjaként pályafutása során két bajnoki címet és egy-egy Magyar Kupa, valamint Szuperkupa elsőséget szerzett, emellett háromszor a magyar válogatottban is pályára lépett.
A szakmai munkája 2004-ben kezdődött, amikor is Mészöly Géza mellett pályaedzőként dolgozott Újpesten. Vezetőedzőként irányította az Újpest FC-Fót, a Mosonagyaróvár, a Balatonlelle és a Lombard Pápa gárdáját. A jelenleg is élvonalban szereplő Pápával nagy sikert ért el, miután 2009-ben felkerültek az első osztályba, annak ellenére, hogy Véber György érkezésekor 10 pontos hátrányban voltak a listavezetővel szemben. A következő két évben sikerült megtartani az NB I-es tagságot, de a 2011-2012-es bajnoki szezonban a gyengébb eredmények után, a klub közös megegyezéssel szerződést bontott vele.
Véber György 73 NB I-es és 15 NB II-es találkozón irányította a pápai csapat szakmai munkáját. Élvonalbeli mérlege 73 mérkőzésen 24 győzelem, 13 döntetlen és 36 vereség míg az összesített mérlege 88 meccsen 38 győzelem, 14 döntetlen és 36 vereség.


Forrás: wikipédia

Kapcsolódó hírek