Ugrás a tartalomhoz

Irány a középiskola!

Mezőkövesd hírei

Kövesden tanulna tovább az általános iskolások többsége. A felvételizők 90%-a választotta városunk valamelyik középfokú oktatási intézményét.Az általános iskolásoknak február 17-éig kellett benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középfokú iskolákba.

„Azt kell, hogy mondjam 141 végzős hallgatóságból mindenki beadta a jelentkezési lapját valamelyik középiskolába. 141 tanulóból 127 tanuló első helyen jelölte meg a kövesdi középiskolát, vagy a Szent László Gimnáziumot, vagy a Széchenyi István Szakképző Iskolát. Azok a diákok, akik nem kövesdi iskolát választottak, azok főként azért döntöttek más intézmény mellett, mert az általuk választott, például egészségügyi, informatikai képzés csak a választott iskolában van.” – emelte ki Gál János, a mezőkövesdi általános iskola igazgatója.
A helyi középfokú oktatási intézmények népszerűsége már a korábbi években is megfigyelhető volt, mint az is, hogy egyre több diák választja a gimnáziumi képzést.
A jelentkezés után a diákokra még nagy feladat vár, hiszen amellett, hogy eredményesen el kell végezni a nyolcadik osztályt, még az írásbeli, illetve szóbeli felvételiken is teljesíteniük kell annak érdekében, hogy elképzeléseik, terveik valóra váljanak.

Kapcsolódó hírek